PENTAX K-70 - Περιγραφή

Mία ψηφιακή SLR παντός καιρού που επεκτείνει τα όρια της φωτογράφισης σας με νέες δυνατότητες και καινοτομίες στη φωτογραφία τοπίου.

Η PENTAX K-70 διαθέτει συμπαγές και μικρό σώμα για να διευκολύνει τη μεταφορά της σε οποιαδήποτε εξωτερικό χώρο για φωτογράφιση. Η εκπληκτική της απόδοση παντός καιρού και η εξαιρετική δύναμη απεικόνισης, συνδυάζονται με την με την πιστή στην πραγματικότητα, περιγραφή εικόνας και την φωτογράφιση υψηλής ευαισθησίας, καθιστώντας την εξαιρετικά αξιόπιστη ακόμη και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες φωτογράφισης.

Είτε πρόκειται για φωτεινό, γαλανό ουρανό, άγριες συννεφιασμένες μέρες, ελαφριές βροχοπτώσεις ή σκοτεινό , ξάστερο ουρανό, η PENTAX K-70 αιχμαλωτίζει την ομορφιά τους τοπίου σε εντυπωσιακά όμορφες φωτογραφίες.

Η PENTAX K-70: η κάμερα που σας φέρνει νέες εμπειρίες, νέo ενθουσιασμό και ανακαλύψεις σε όμορφα τοπία, ενώ παράλληλα σας βοηθά να κάνετε την εξωτερική φωτογράφιση σας πιο αριστουργηματική.

Σχεδιασμός φιλικός προς την εξωτερική φωτογράφιση, για να διευρύνει τα όρια της φωτογραφίας σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και απαιτητικές τοποθεσίες.

HD PENTA X -DA 16 - 85mmF3.5 -5.6ED DC WR Aperture: F5.6 ; Shutter speed: 1/20 sec. ; Exposure compensation: -1.0EV ; ISO sensitivity: 100 ; White balance: AWB ;
Custom image: Bright ; Pixel Shift Resolution System: ON (Motion Correction)

Σώμα ανθεκτικό στη σκόνη και στις καιρικές συνθήκες
 

Εξαιρετική απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες −10°C

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα απεικόνισης, συμπεριλαμβανομένου του φακού, σχεδιασμένο για απαιτητικές συνθήκες

Τέλεια αξιοπιστία αποδεδειγμένη σε αυστηρές δοκιμές λειτουργίας

Η PENTAX K-70 ενσωματώνει 100 στεγανά σημεία σε όλο το σώμα, συμπεριλαμβανομένης της οθόνης LCD, ώστε να αποτρέψει την εισροή νερού και σκόνης στο εσωτερικό. Συνδυάζοντας την με τις σειρές φακών  PENTAX AW- και WR-, έχετε ένα εξαιρετικά αξιόπιστο σύστημα απεικόνισης με υπερέχουσα απόδοση ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες. 
AW: All Weather (dustproof and weather-resistant); WR: Weather Resistant

Για την κάλυψη των ανάγκης πολλών χρηστών για φωτογράφιση σε τοποθεσίες με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες η PENTAX K-70 τέθηκε στις αυστηρότερες δοκιμές σε θερμοκρασίες χαμηλές μέχρι και -10°C. Η αξιόπιστη απόδοση της διασφαλίζει τη σταθερή λειτουργία υψηλής ευαισθησίας ακρίβειας των μηχανισμών και των κυκλωμάτων ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί τις διακυμάνσεις της τάσης της μπαταρίας ακόμα και σε συνθήκες παγετού.

• Για την εξάλειψη των πιθανών αιτίων της βλάβης ή δυσλειτουργίας, καλό είναι να σκουπίζετε τελείως το νερό ή τη βροχή από την PENTAX K-70 όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να την κρατήσετε στεγνή.

• Η απόδοση της μπαταρίας μπορεί να επιδεινωθεί όσο μειώνεται η θερμοκρασία. Όταν χρησιμοποιείτε την PENTAX K-70 σε τοποθεσίες χαμηλής θερμοκρασίας καλό είναι να έχετε και μία επιπλέον μπαταρία που να την διατηρείτε ζεστή φυλάσσοντας την σε μία εσωτερική θήκη.

Συμπαγής Σχεδιασμός

Συμπαγές και ευέλικτο σώμα, εύχρηστο κατά την εξωτερική φωτογράφιση

Διαθέτοντας ανθεκτικό στη σκόνη και στις καιρικές συνθήκες, σώμα και οθόνη LCD πολλαπλής γωνίας, η 
PENTAX K-70  σχεδιάστηκε να είναι συμπαγής και ευέλικτη. Συνδυάζοντας την ελαφρύτερη σειρά φακών PENTAX-DA-μπορείτε να απολαύσετε την εξωτερική φωτογραφία πιο εύκολα και διαισθητικά από ποτέ άλλοτε.

Αυτόματη εστίαση υψηλής ακρίβειας ακόμη και σε επίπεδο φωτισμού −3EV

Μηχανισμός DR (Dust Removal)  

Ακριβής εντοπισμός του αντικειμένου ακόμη και σε σκοτεινές τοποθεσίες

Εύκολη απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης από τον ασιθητήρα εικόνας 

Η PENTAX K-70 είναι εφοδιασμένη με αξιόπιστη μονάδα αυτόματης εστίασης υψηλής ευαισθησίας με 9 αισθητήρες cross-type στο κέντρο. Αιχμαλωτίζει το αντικείμενο με μεγάλη ακρίβεια ακόμη και σε τοποθεσίες με φτωχό φωτισμό - μέχρι και -3EV — όπου ακόμη και το ανθρώπινο μάτι έχει δυσκολία να εντοπίσει ένα αντικείμενο.

Ο αισθητήρας εικόνας της PENTAX K-70 καλύπτεται από μία καινοτόμα επίστρωση SP μόνο από την PENTAX, για να αποτρέψει την προσκόλληση της σκόνης στην επιφάνεια του. Αν κάποιο σωματίδιο παραμείνει, ο πρωτότυπος μηχανισμός  DR (Dust Removal) ανακινεί τον αισθητήρα με δονήσεις υψηλής ταχύτητας απομακρύνοντας το και εμποδίζοντας την εμφάνιση σημαδιών σκόνης στην φωτογραφία.
 H μπροστινή επιφάνεια τους αισθητήρα διαθέτει την επίστρωση SP εμποδίζοντας την επικόλληση των σωματιδίων.
 Τα εναπομείναντα σωματίδια μπορούν να απομακρυνθούν χάρη στις κάθετες δονήσεις του μηχανισμού SR.

Εξαιρετική λειτουργικότητα ακόμη και όταν φοράτε γάντια

Λαβή

Κουμπιά Ελέγχου και Ροδέλα Λειτουργιών

Η νεοσχεδιασμένη λαβή διασφαλίζει το γερό κράτημα τους σώματος της κάμερας, ακόμη και όταν φοράτε γάντια.

Τέσσερα κουμπιά της μονάδας ελέγχου τεσσάρων κατευθύνσεων είναι καμπυλωτά για εύκολη πρόσβαση και αλάνθαστη λειτουργία, ακόμη και όταν φοράτε γάντια. Το ύψος της ροδέλας λειτουργιών αυξήθηκε για εύκολη περιστροφή. Η PENTAX K-70 σχεδιάστηκε με σχολαστική προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια για να παρέχει μέγιστη άνεση και απόλυτη λειτουργικότητα. 

Υπέρ-υψηλή ευαισθησία για να αιχμαλωτίζετε δραματικά τοπία της φύσης σε ευκρινείς εικόνες υψηλής ανάλυσης

smc PENTAX-DA★ 50-135mmF2.8ED[IF] SDM Aperture: F4.5 ; Shutter speed: 1/100 sec. ; Exposure compensation: -0.7EV ; ISO sensitivity: 400 ; White balance: CTE ; Custom image: Landscape

Μέγιστη ευαισθησία ISO 102400 

Υπερ υψηλή ευαισθησία και αξιοσημείωτη δύναμη απεικόνισης

Η PENTAX K-70 διαθέτη νέα μονάδα επιταχυντή, που σχεδιάστηκε για να βελτιστοποιήσει τη νέα τεχνολογία  επεξεργασίας θορύβου. Σε συνδυασμό με τη μηχανή PRIME MII, μειώνει αποτελεσματικά το θόρυβο στο ελάχιστο, ακόμη και σε φωτογραφίσεις υπέρ υψηλής ευαισθησίας με ISO 102400 (standard output sensitivity). Αυτός ο συνδυασμός όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα εικόνας στους πιο διαδεδομένους βαθμούς ευαισθησίας αλλά επιπλέον παρέχει όμορφες εικόνες στις υψηλότερες ευαισθησίες ελαχιστοποιώντας την εμφάνιση κόκκων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση των ορίων της φωτογραφίας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

ISO 800

ISO 3200

ISO 12800

ISO 25600

Σχεδιασμός ελεύθερος φίλτρου AA 
Αισθητήρας εικόνας APS-C-size CMOS με 24.24 αποτελεσματικά megapixels

Υψηλής απόδοσης αισθητήρας εικόνας για τη δημιουργία εικόνων με μεγάλη λεπτομέρεια

Ο σχεδιαμός της PENTAX K-70 είναι ελέυθερος φίλτρου και εξαλείφει το φίλτρο  AA (anti-aliasing), που έχει αντίθετο αποτέλεσμα στην ανάλυση της κάμερας. Ο σχεδιασμός αυτός βελτιστοποιεί την ισχύ ανάλυσης των περίπου 24.24 αποτελεσματικών megapixels που παρέχονται από τον υψηλής ανάλυσης αισθητήρα εικόνας APS-C-size CMOS, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η υψηλή ταχύτητας ανάγνωσης των δεδομένων εικόνας 14-bit μεγάλης διαβάθμισης.

Προσομοιωτής φίλτρου AA

Προηγμένη λειτουργία που μειώνει το moiré και τις χρωματικές εκτροπές

Η PENTAX K-70 διαθέτει ένα προσομοιωτή φίλτρου AA (anti-aliasing),* ο οποίος μειώνει αποτελεμσατικά το φαινόμενο του moiré patterns που συχνά εμφανίζεται σε αντικείμενα με λεπτά και επαναλαμβανόμενα μοτίβα, καθώς και τις χρωματικές εκτροπές που συχνά εμφανίζονται στις άκρες των εικόνων υψηλόυ κοντράστ. Με τη βοήθεια τους μηχανισμού  SR (Shake Reduction), αυτός ο προσομοιωτής εφαρμόζει μικροσκοπικές δονήσεις στον αισθητήρα εικόνας, σε επίπεδο sub-pixel κατά την έκθεση εικόνας για να ελαχιστοποιήσει ανεπιθύμηταφαινόμενα. Σας επιτρέπει να επιλέξετε το οπτικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε βασιμένο στις δημιουρικές σας προθέσεις. — μεταξύ του φαινομένου του φίλτρου τους προσομοιωτή ΑΑ  και της υψηλής ισχύς ανάλυσης ενώς σχεδιασμού ελεύθερου φίλτρου AA.

* O προσομοιωτής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιες λειτουργίες λήψης.
* Ο προσομοιωτής λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με ταχύτητα κλείστρου 1/1000 second ή μεικρότερη.


Αρχές ενός οπτικού φίλτρου ΑΑ

Αρχές προσομοιωτή φίλτρου ΑΑ

 Light Color filter AA filter

Microscopic vibrations applied at sub-pixel level

Μηχανή PRIME MII και νέα μονάδα επιταχυντή

Υψηλής απόδοδσης επεξεργασία εικόνας και αποτελεμσατική μείωση θορύβου, για πιστή στην πραγματικότητα απόδοση διαβαθμίσεων και υφής

Χάρη στο συνδυασμό της μηχανής PRIME MII και του καινοτόμου επιταχυντή που αποτελεσματικά ελαχιστοποιεί το θόρυβο, η PENTAX K-70 διασφαλίζει όμορφες διαβαθμίσεις και υφή που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, σε όλα τα επίπεδα ευαισθησίας.

Accelerator unit

  

Εσωτερικός μηχανισμός SR

Αποτελεμσατική μείωση των κραδασμών με όλους τους φακούς, διασφαλίζει βελτιωμένη αντιστάθμιση. 

Η PENTAX K-70 διαθέτη τον αποκλειστικά σχεδιασμένο από την PENTAX, εσωτερκό μηχανισμό SR (Shake Reduction) με αντιστάθμιση  4.5 shutter steps. Λειτουργεί αποτελεσματικά με όλους τους αναλλαξιμους φακούς της PENTAX — από υπερ-ευρυγώνια μοντέλα μέχρι super τηλεφακούς — και μειώνει τους κραδασμούς σε συνθήκες που ευνοούνται, όπως οι λήψεις σε χαμηλό φωτισμό χρησιμοποιώντας μόνο το φυσικό φως ή όταν χρησιμοποιείται τηλεφακός. Επιπλέον είναι χρήσιμος στις λήψεις panning, αφού ανιχνεύει αυτόματα την κατεύθυνση της κίνησης την κάμερας  με γυροσκόπιο, και ελέγχει αποτελσματικά την μονάδα SR ώστε να παράξει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Απλώς διατηρώντας τη λειτουργεί SR ενεργή, μπορείτε αβίαστα να μειώνετε τους κραδασμούς της κάμερας τόσο στις κανονικές λήψεις όσο και τις panning.

* Μετρώνατισ ε συμμορφωση με τα δοκιμαστικά πρότυπα CIPA (χρησιμοποιώντας φακό smc PENTAX-DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL[IF] DC WR, σε εστιακό μήκος 135mm)

Fine Sharpness & Extra Sharpness

Εργαλεία που ενισχύουν την ευκρίνεια, βελτιώνουν την απόδοση εικόνας φωτογραφικών έργων

Μια διαδικασία που ενισχύει την ευκρίνεια χρησιμοποιεί έντονα πλαίσια συχνά χαλάει την ανάλυση της εικόνας. Γι' αυτό το λόγο η PENTAX K-70 παρέχει δύο προηγμένες λειτουργίες που ενισχύουν την ευκρίνεια  (Fine Sharpness  και Extra Sharpness), που είναι παρόμοιες με αυτές που προσφέρονται σε ακριβότερα μοντέλα. Η λειτουργία The Fine Sharpness πλαισιώνει το αντικείμενο με λεπτότερες και πιο φυσικές γραμμές από αυτές που δημιουργούνται από την φυσική επεξεργασία ώστε να παραχθεί μια λεπτομερής εικόνα υψηλής ποιότητας. Η λειτουργία Extra Sharpness function δίνει έμφαση στο περίγραμμα του αντικειμένου με πολύ λεπτότερες γραμμές, καθιστώντας τη ιδιαίτερα χρήσιμη στην ενίσχυση του περιγράμματος αντικειμένων με χαμηλό κοντράστ.

Μια σειρά από λειτουργίες αντιστάθμισης

Αντιστάθμιση Διάθλασης

Διασφαλίζονται εικόνες υψηλής ποιότητας ακόμη και στις άκρες του πεδίου εικόνας.

Το θόλωμα της διάθλασης ελαχιστοποιείται σε κλειστό διαφράγμα.

Η PENTAX K-70 αντισταθμίζει αποτελεσματικά τις παραμορφώσεις, το βινιετάρισμα, τις πλευρικές χρωματικές εκτροπές εξαιτίας της μεγέθυνσης που προκαλούνται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του φακού ώστε να παρέχει ευκρινείς εικόνες υψηλής ποιότητας, ακόμη και στις άκρες. Κατά την αξιοποίηση των δεδομένων  RAW, μπορεί και να αντισταθμίσει το φαινόμενο του fringe.

Αυτή η λειτουργία αντισταθμίζει την μείωση της αναλυτικής ισχύς της κάμερας που προκαλέιται από το φαινόμενο της διάθλασης. Χρησιμοποιώντας σωστά τις πληροφορίες του φακού για την επεξεργασία των δεδομένων εικόνας, αντισταθμίζει το θόλωμα εξαιτίας της διάθλασης μέχρι και περίπου δύο stops του διαφράγματος.* Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη στη φωτογράφιση τοπίων, όταν θέλετε να μειώσετε το διάφραγμα για να αυξήσετε το βάθος πεδίου χωρίς να επηρεάσετε την ισχύ ανάλυσης.

* Μετράται κατά τα πρότυπα δοκιμών της RICOH IMAGING.

• Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται με τις σειρές φακών  D FA-, DA- and DA L-. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με τη σειρά FA- εκτός από κάποια μοντέλα.


Υψηλής απόδοσης σύστημα αυτόματης εστίασης για ευκρινείς, ξεκάθαρες εικόνες σε μεγάλο εύρος φωτογραφικών παραστάσεων

smc PENTAX-DA★ 60-250mmF4ED[IF] SDM Aperture:F4.0 ; Shutter speed: 1/250 sec. ; Exposure compensation: 0.0EV ; ISO sensitivity:400 ; White balance: Multi-pattern auto white-balance ; Custom image: Bright

Φιλική προς τη χρήση σε εξωτερικό χώρο, οθόνη LCD, με λειτουργία κόκκινου φωτισμού 

Εύκολη ρύθμιση φωτεινότητας στο επιθυμητό επίπεδο

Η PENTAX K-70 διαθέτει μια οθόνη LCD, φιλική προς τη χρήση σε εξωτερικό χώρο της οποίας η φωτεινότητα μπορεί στιγμιαία να ρυθμιστεί στο επιθυμητό επίπεδο: φωτεινή κατά τη φωτογράφιση κάτω από έντονη ηλιακό φως, ή σκοτεινή κατά τη φωτογράφιση νυχτερινών τοπίων. Επιπλέον παρέχει τη λειτουργία κόκκινου φωτισμού της οθόνης , που αποτρέπει τις κόρες των ματιών του χρήστη να κλείσουν όταν έχουν προσαρμοστεί σε μία σκοτεινή τοποθεσία κατά τη διάρκεια αστροφωτογράφισης. Αυτη η οθόνη σχεδιάστηκε να διασφαλίσει μέγιστη ορατότητα σε ένα μεγάλο εύρος συνθηκών φωτογράφισης και εφαρμογών.

Outdoor-friendly LCD monitor:+2

Outdoor-friendly LCD monitor:-2

Red-lighted monitor

Οπτικό Σκόπευτρο με 100% πεδίο θέασης και 0.95 φορές μεγέθυνση

Για μέγιστη ευκολία θέασης και εστίασης

Με σχεδόν 100% πεδίο θέαση και περίπου 0.95 φορές μεγέθυνση, το σκόπευτρο της PENTAX K-70 παρέχει μεγάλη και ευκρινή θέαση του αντικειμένου, επιτρέποντας σας να το φωτογραφίσετε ακριβώς όπως εσείς θέλετε. Με πολύ  μικρές εκτροπές ακόμη και στις γωνίες του πεδίου εικόνας, διασφαλίζει τέλεια θέαση σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις φωτογράφισης. Επιπλέον διευκολύνει τη χειροκίνητη εστίαση, επειδή καθιστά τόσο εύκολο τον εντοπισμό του σημείου που θέλετε να εστιάσετε μέσα στο πεδίο εικόνας. 

Hybrid AF

Γρήγορη Αυτόματη Εστίαση κατά τις λήψεις Live View

Η PENTAX K-70 διαθέτει το πρώτο υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης της PENTAX κατά τη λειτουργία του Live View. Συνδυάζοντας τον αισθητήρα αυτόματης εστίασης ανίχνευσης κοντράστ, με την εκπληκτική ακρίβεια εστίασης με τον αισθητήρα αυτόματης εστίασης αντιστοίχησης φάσεων που βρίσκεται στην επιφάνεια τουυ αισθητήρα εικόνας, το καινοτόμο υβριδικό σύστημα βελτιστοποιεί τα οφέλη από τους δύο αιθητήρες διασφαλίζοντας ταχύτατο ακριβή εντοπισμό του αντικειμένου προς εστίαση.
 

Οθόνη LCD πολλαπλής γωνίας

Για ευέλικτη εξωτερική φωτογράφιση

Η Οθόνη LCD της PENTAX K-70 σας επιτρέπει να την τοποθετείτε σε όποια γωνία επιθυμείτε, κθιστώντας την φωτογράφιση ευκολότερη σε μια ποικιλία εφαρμογών εξωτρικής φωτογράφισης Live View, όπως η φωτογράφιση υψηλής ή χαμηλής γωνίας. 

SAFOX X

Γρήγορη και ακριβής αυτόματη εστίαση σε τοπία χαμηλού φωτισμού και κεινούμενα αντικείμενα. 

Η PENTAX K-70 διαθέτει τον αισθητήρα υψηλής ακρίβειας SAFOX X AF για φωτογράφιση με τη χρήση σκόπευτρου. Χάρη στον αισθητήρα αυτόματης εστίασης υψηλής εαισθησίας σε καταστάσεις χαμηλού φωτισμού και ένα περιθλαστικό φακό ενσωματωμένο στα οπτικά μέρη, αυτή η μονάδα διασφαλίζει αξιόπιστη λειτουργία αυτόματης εστίασης με εξαιρετική απόδοση προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ ελαχιστοποιούνται οι χρωματικές εκτροπές. Συντονίζοντας με ακρίβεια τη στιγμή που ξεκινά να λειτουργεί ο αισθητήρας αυτόματης εστίασης, την ταχύτητα της απόκρισης της αυτόματης εστίασης βελτιώνεται, ειδικά σε επίπεδα χαμηλού φωτισμού. Επιπλεόν, βελτιώνοντας τον αλγόριθμο για τα κινούμενα αντικείμενα, η ακρίβεια εστίασης στην λειτουργία συνεχόμενης αυτόματης εστίασης (AF-C) ενισχύεται.

Ταχύτητα κλείστρου 1/6000-second 

Για να αιχμαλωτίζετε την αποφασιστική στιγμή με ένα ενεργητικό αντικείμενο  

Με μια μέγιστη ταχύητα 1/6000 second, το ταχύτατο κλείστρο της PENTAX K-70 αιχμαλωτίζει ένα δραστήριο αντικείμενο σε μια εξαιρετικά εστιασμένη εικόνα. 

Σύστημα Αυτόματης εστίασης πολλαπλών μοτίβων 11-σημείων

Εντοπισμός του αντικειμένου χωρίς καθυστέρηση

Το σύστημα αυτόματης εστίασης 11 σημειών της PENTAX K-70 έχει 9 αισθητήρες σε σχήμα σταυρού στο κέντρο για ευέλικτη  σύνθεση εικόνας. Ο κεντρικός αισθητήρας αυτόματης εστίασης διαθέτει ενα 
 F2.8 ροή φωτός για να διασφαλίσει ακριβή εστίαση στο αντικείμενο, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται φακός με μεχάλο διάφραγμα και μικρό βάθος πεδίου. Η λειτουργια
Select-area Expansion ξαναεστιάζει αυτόματα στο κινούμενο αντικείμενο όταν απομακρυνθεί από το αρχικό σημείο, με τη βοήθεια των γειτονικών σημείων. 

Cross-shaped sensor Linear sensor

F2.8 luminance flux linear sensor

Σύστημα Αυτόματης Εστίασης Πολλαπλών Λειτουργιών

Προηγμένο σύστημα φωτομέτρησης 77 σημείων

Μία ποικιλία λειτουργιών αυτόματης εστίασης 

Αυτόματη ανίχνευση δύσκολων συνθηκών φωτισμού

Επιπρόσθετα με το συμβατικές λειτουργίες Program (P), Shutter-priority (Tv) και Aperture-priority (Av), η PENTAX K-70 παρέχει τις λειτουργίες Sensitivity-priority (Sv) και Shutter-speed/Aperture-priority (TAv). Αυτό το σύστημα πολλαπλών λειτουργιών αυτόματης εστίασης σημαίνει μεγαλύτερη δημιουργική και ευέλικτη έκφραση της κίνησης του αντικειμένου και βάθος πεδίου. Επιπλέον παρέχει ευρεία έκθεση του φάσματος αντιστάθμισης ±5EV (σε σταθερές λήψεις) με επιλογή 1/2EV ή 1/3EV steps για μεγαλύτερη ευεληξία στον έλεγχο έκθεσης.

Η PENTAX K-70 διαθέτει ένα σύστημα φωτομέτρησης 77 σημείων. Χάρηστο βελτιωμένο αλγόριθμο εξασφαλίζει μεγάλη ακρίβεια στον έλεγχο της φωτομέτρησης ακόμα και σε δύσκολες φωτιστικές καταστάσεις.

* Η PENTAX K-70 διαθέτει επίσης μία επιλογή κεντροβαρούς ή σημειακής φωτομέτρησης.

High-speed, continuous drive mode with a top speed of six images per second

Flawless continuous shooting of up to 40 images at approximately six images per second

The PENTAX K-70 provides high-speed continuous shooting of high-resolution images (approximately 24.24 effective megapixels, 14-bit data files) at a top speed of approximately six images per second, allowing you to preserve the action or expression of the subject in a series of images. Thanks to its large buffer memory capacity, it captures up to 40 JPEG-format images in a single sequence, allowing you to select the best shot later.
* The number of images that can be recorded at ISO 100.
* In the AF Single (AF-S) mode, the AF sensor is fixed at an in-focus point of the first image.


An array of creative tools to make outdoor shooting more enjoyable and flexible

HD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WR Aperture:F5.0 ; Shutter speed:1/25 sec. ; Exposure compensation: 0.0EV ; ISO sensitivity:100 ; White balance: AWB ; Custom image: Bright

Σύστημα Pixel Shift Resolution

Αναπαραγωγή ζωντανών εικόνων, υπερ-υψηλής ευαισθησίας

Ενισχυμένη με το μηχανισμό SR (Shake Reduction), η K-70 διαθέτει σύστημα Pixel Shift Resolution* πραγματοποιεί λήψη 4 εικόνων της ίδια σκηνής, μετατοπίζοντας τον αισθητήρα εικόνας κατά ένα pixel για κάθε εικόνα, ύστερα τις συνθέτει σε μία φωτογραφία υπερ-υψηλής ευαισθησίας. Σε σύγκριση με τον συμβατικό σύστημα Bayer system, αυτός το καινοτόμο σύστημα προμηθεύει όλες τα δεδομένα χρωμάτων RGB σε κάθε pixel για να φτιάξει όμορφες εικόνες με πολύ πιο αξιόπιστα χρώματα και πιο ακριβείς λεπτομέρειες χωρίς ίχνος χρωματικών εκτροπών. Αυτό το σύστημα μειώνει τον θόρυβο υψηλής ευαισθησίας σε ελάχιστο. Η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι εμφανής με μια ματιά, ακόμη και χωρίς να μεγεθύνετε την φωτογραφία που έχετε τραβήξει στον υπολογιστή σας ή να την εκτυπώσετε σε μεγάλο μέγεθος. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με το σύστημα Pixel Shift Resolution μπορούν να αποθηκευτούν σε φακέλους ως RAW-format. Μπορείτε να αναπτύξετε τέτοιους φακέλους μέσα στο σώμα της κάμερας ρυθμίζοντας ποικίλες παραμέτρους ή ενεργοποιώντας το εφέ Pixel Shift Resolution για να δημιουργήσετε μια νέα εικόνα.

Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, είναι καλό να σταθεροποιεί την κάμερα σε ένα τρίποδο κατά τη διάρκεια της λήψης και να ενεργοποιήσει self-timer ή να το remote control, ή να χρησιμοποιεί τη λειτουργία mirror lock-up.
Όταν το θέμα κινείται ή η κάμερα κουνηθεί μπορεί να μην δημιουργηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Pixel Shift Resolution System

Κλασική λήψη

Χρωματικές πληροφορίες

Χρωματικές πληροφορίες

Πραγματοποιώντας 4 λήψεις σε ακολουθία, κάθε pixel αποκτά πληροφορίες χρώματος και φωτεινότητας για κάθε RGB.

Για κάθε pixel, πληροφορίες χρώματος και φωτεινότητας λαμβάνονται για ένα μόνο χρώμα.

*Υψηλή ανάλυση και πολλές διαβαθμίσεις επιτυγχάνονται επειδή η εικόνα παράγεται χρησιμοποιώντας πληροφορίες χρώματος και φωτεινότητας με ισχύ υψηλής ανάλυσης.
*Χρώματα ψευδή και moiré δεν παράγονται επειδή δεν γίνεται παρεμβολή pixel.

Χάρη στο φίλτρο χρωμάτων με αναλογίες RGB,  η ανάλυση για κάθε χρώμα είναι
1/2 για το πράσινο(G) και 1/4 για το κόκκινο(R) και το μπλε (Β).

Επεξεργασία Demosaic

Υπολογίζει τα ενεργά pixels προσφεύγοντας στο γειτονικό pixel και τις πληροφορίες περιγράμματος (παρεμβολή pixel).

Σε περιπτώσεις που το εκτιμώμενο χρώμα και το πραγματικό χρώμα διαφέρουν, το αποτέλεσμα είναι ψευδές χρώμα ή moiré.

This image is simulated.

ASTROTRACER

Automatic tracking of celestial bodies without an equatorial device

By mounting the optional O-GPS1 GPS Unit, the PENTAX K-70 provides an automatic tracking function in astronomical photography. The camera calculates the movement of celestial bodies based on GPS data obtained by the unit, then shifts its image sensor in synchronization with their movement. As the result, celestial bodies are captured as beautiful point images without any streaking effects, even with extended exposures.

• In order to properly use the ASTROTRACER function, a number of settings must be input in advance. Refer to the O-GPS1’s operation manual for details.

Shot with ASTROTRACER using optional O-GPS1. (F5.6/ 300 sec./ ISO400)

Bulb timer function 

A handy tool in bulb shooting

The bulb timer function comes in handy when photographing celestial bodies or fireworks. The PENTAX K-70 allows you to set an exposure time of 10 seconds to five minutes in 10-second steps, or five to 20 minutes with one-minute steps.

(F8.0/ 1200 sec./ ISO100)

Double e-dials

Speedy control of the subject’s motion and the depth of field using Hyper Program and Hyper Manual modes

The PENTAX K-70 features a pair of e-dials, which can be used to control the PENTAX-original Hyper operating system. With a turn of either dial, you can instantly shift the aperture or shutter-speed setting without taking your eye from the viewfinder.

CTE (Color Temperature Enhancement)

For faithful reproduction of the colors of your memory

In contrast to the auto white-balance control mode — which works to minimize the influence of light sources on color reproduction — the CTE mode automatically sets the white balance to optimize their influence, allowing you to express such subjects as sunrise and sunset scenes and fresh green leaves in dramatic tones close to memory colors.

AWB

CTE

Custom Image

For flexible expression of the desired tone and shade for each subject

The PENTAX K-70 provides a selection of 13 Custom Image modes,* so you can apply the preferred finishing touch to your images based on your subject or creative intentions. Each mode provides minute adjustment of parameters such as saturation, shade, key, contrast and sharpness.**

* The Custom Image mode is fixed to Auto Select when the camera’s exposure mode is set to AUTO.
** Adjustable parameters may vary depending on the selected Custom Image mode.

  • Muted
  • Bleach Bypass
  • Vibrant
  • Flat

Custom Image modes

Auto Select, Bright Natural, Portrait, Landscape, Vibrant, Radiant, Muted, Flat, Bleach Bypass, Reversal Film, Monochrome, Cross Processing

Clarity control and Skin Tone correction

For effortless control of the subject’s texture

The Clarity control function is an image-processing tool useful in expressing the luster of metal or the clarity of the sky or water. It allows you to adjust the smoothness of the subject’s surface and express desired texture or clearness at nine levels (between -4 and +4 settings).
The Skin Tone correction function helps you reproduce the subject’s face with soft skin texture and healthy skin tone, while retaining a high-resolution description of the subject’s hair and outfit and the background. It provides a choice of two modes: Type 1 for the compensation of color and brightness only, and Type 2 for additional control of skin tone.
* The Skin Tone correction function makes compensation only when the camera detects a face in the image.

Clarity control: -4

Clarity control: 0

Clarity control: +4

Skin Tone correction: OFF

Skin Tone correction: ON (Type2)

An array of customization tools

Personalizing your camera with favorite settings

You can customize the PENTAX K-70’s operation by assigning the desired functions to the set of buttons, including the Fx1 and Fx2 buttons, and the three USER Mode positions of the Mode dial. It also provides a choice of menu items and the order of their listing displayed on the control panel.

USER Mode

Easy assignment of frequently used settings

You can assign your favorite camera settings to three User Mode positions of the mode dial, then instantly recall the desired settings based on your subject or creative intentions. The following camera settings, which are recommended for best results, are initially assigned to the USER Modes as default:

■ USER Mode 1 “CLEAR TONE”

■ USER Mode 2 “HDR LANDSCAPE”

■ USER Mode 3 “ASTROPHOTO”

Designed to produce a high-contrast, high-saturation image, this mode emphasizes the clarity and freshness of subjects such as a snowfield in the sun or a crystal-clear lake.

Using the clarity-enhanced Advanced HDR (A-HDR) mode and through adjustment of the Custom Image function, this mode is useful for dramatizing scenic images.

This mode lets you capture beautiful colors of celestial bodies with great ease, while minimizing the fading of black color in the background of astronomical photography. It is also compatible with the ASTROTRACER functions.

HDR (High Dynamic Range)

Faithful reproduction of highlights and shadows

The HDR (High Dynamic Range) mode* synthesizes a single, rich-gradation image from three separate images taken at different exposure levels. It delivers an image similar to the one seen by the naked eye, by minimizing whitewashed highlights and pitch-black shadows even in extreme high-contrast scenes. It also lets you set a range of exposure shifts or use the Automatic Position Adjustment function.** You can also choose the Advanced HDR (A-HDR) mode, which creates a dramatic photographic expression by adopting the technologies used in the Clarity control function.

* The HDR mode cannot be used in some shooting modes, and is not compatible with some functions.
** The Automatic Position Adjustment function is fixed at the OFF mode when the Interval or Interval Movie shooting mode is selected. It may not be possible to use this function in all cases, depending on the subject’s status and pattern, and/or the angle of view and focal length of the lens used.

Digital filters

For creating a personalized image with multiple application of special effects

The PENTAX K-70 offers a choice of nine digital filters during shooting, and 21 digital filters during playback. You can apply as many as 20 filters to a single image to create a distinctive, personalized work of photographic art.

Filters selectable during shooting and playback

Extract Color, Replace Color, Toy Camera, Retro, High Contrast, Shading, Invert Color, Unicolor Bold, Bold Monochrome

Filters selectable during playback only

Base Parameter Adjustment, Tone Expansion, Sketch, Water Color, Pastel, Posterization, Miniature, Soft, Starburst, Fish-eye, Slim, Monochrome

Unicolor Bold

Multiple exposure

Three ways to synthesize creative visual expressions

The PENTAX K-70’s multi-exposure function provides average, additive and comparative brightness settings.

The PENTAX K-70 lets you synthesize a single composite image from two to 2,000 images, while providing three synthesis modes: average, additive and comparative brightness. During Live View shooting, it displays a translucent image of the already captured images on its LCD monitor, allowing you to make precise alignment of the images.

Average

Interval Composite

The PENTAX K-70 lets you synthesize a single composite image from images automatically captured at a fixed interval by the Interval Shooting function. Like the multiple exposure function, it provides a choice of three synthesis modes (average, additive and comparative brightness). It even allows you to save already captured images as a separate file midway through a shooting session.

Comparative brightness setting

Average

Digital level

Accurate detection and at-a-glance indication of the camera’s horizontal and vertical tilt

The PENTAX K-70 has a built-in digital level that detects the horizontal and vertical tilt of the camera with great accuracy, and indicates the obtained information on the LCD monitor. This is a very useful tool in landscape and nightscape photography. It also displays the camera’s horizontal tilt on an exposure bar scale in the viewfinder.

Auto Horizon Correction

A convenient tool for easy composition of well-balanced images

By making effective use of the SR mechanism and digital level, the Auto Horizon Correction function automatically rotates the image sensor to compensate for the camera’s horizontal tilt.* This is especially useful when photographing poorly illuminated subjects, or shooting in an unstable, off-balance position.

* Maximum compensation angle: approx. ±1.5° with SR mechanism turned off, or approx. ±1° with SR mechanism activated

Auto Picture Mode

Simply by setting the mode dial to AUTO and pressing the shutter release button, the PENTAX K-70 automatically selects the best shooting mode for a given scene or subject from such options as Portrait, Landscape and Moving Object. This simplifies complicated mode setting operations for first-time SLR users.

Scene Mode

The PENTAX K-70 provides 19 distinctive Scene Modes. As soon as you choose one of them, the camera automatically optimizes settings for you.


Multi-pattern auto white-balance control

Automatic setting of proper white balance using a segmented image field

The multi-pattern auto white-balance control mode sets the proper balance for a given light source. It helps you reproduce colors similar to those seen by the naked eye under confusing lighting conditions, such as when sunny and shady spots coexist in an image field, or when there is a mixing of the camera’s flash illumination and fluorescent lighting in a single scene.

An array of creative tools to make outdoor shooting more enjoyable and flexible

HD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WR Aperture: F8.0 ; Shutter speed: 1/50sec. ; Exposure compensation: -2.0EV ; ISO sensitivity:100 ; White balance: CTE ; Custom image: Landscape

Movie recording

Many creative ways to enjoy high-quality movies

By taking full advantage of lens interchangeability — one of an SLR camera’s greatest strengths — the PENTAX K-70 captures high-resolution Full HD movie clips. Because you can set the desired aperture, you can flexibly use creative shooting techniques, such as blurring the background with a shallow depth of field, or creating a work of art similar to a theatrical film by capturing a movie at a rate of 24 frames per second, the same frame rate as filming.
During movie recording, you can also use the Continuous AF (AF-C) mode* to keep accurate focus on a moving subject, or take advantage of a new aperture control function** to automatically assure the proper exposure level even when faced with fluctuating lighting conditions. It even provides a host of user-friendly tools, such as a digital SR (Shake Reduction) mechanism, digital filters and stereo sound recording using a built-in microphone.

* The lenses compatible with the AF-C mode are;
HD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WR
smc PENTAX-DA L 18-50mm F4-5.6 DC WR RE
HD PENTAX-DA 18-50mmF4-5.6 DC WR RE
smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6ED AL[IF] DC WR
HD PENTAX-DA 20-40mmF2.8-4ED Limited DC WR
HD PENTAX-D FA 28-105mmF3.5-5.6ED DC WR
HD PENTAX-DA 55-300mm F4.5-6.3ED PLM WR RE
HD PENTAX-D FA★70-200mmF2.8ED DC AW
HD PENTAX-D FA 150-450mmF4.5-5.6ED DC AW
HD PENTAX-DA 560mmF5.6ED AW
** The aperture control function is available only in combination with the HD PENTAX-DA 55-300mm F4.5-6.3ED PLM WR RE lens.

Star Stream movie mode

Creating a fantastic movie with traces of the stars

This mode lets you record traces of the stars or illuminations on a 4K-resolution movie file. Using the fade-in and fade-out functions, you can create a fantastic movie.

4K-resolution Interval Movie shooting

Documenting, synthesizing and playing back a constantly changing subject in a high-resolution movie

The PENTAX K-70’s Interval Movie mode allows you to record still images of a slowly changing subject at a fixed interval, link them into a single 4K-resolution (3840 x 2160 pixels) movie file, and play it back,* as if fast-forwarding the time on the screen.
* When playing back the movie file on a device other than the PENTAX K-70, the user is advised to use a PC operating environment supporting 4K-resolution movie playback.

Wi-Fi functions

For easy transfer of captured images to a smartphone

The PENTAX K-70 provides a set of wireless LAN (Wi-Fi) functions* to support operations using mobile devices such as smartphones and tablet computers. Since you can transfer captured images instantly to the mobile device, you can enjoy them away from the camera.

* The dedicated Image Sync application is required to remotely release the camera’s shutter and browse captured images using a mobile device.

Shooting, viewing and sharing of images with Image Sync application

Remote control of camera operations using mobile devices

By installing the dedicated Image Sync application* in your mobile device, such as a smartphone or tablet computer, you can remotely control camera operations from a distance. For instance, you can adjust camera settings including aperture, shutter speed and ISO sensitivity to the desired level, then release the shutter from your mobile device. You can even download captured images onto the mobile device, then upload your favorite images to social networking service websites.

*Image Sync can be downloaded free of charge from the App Store (for iOS models) or Google Play™ (for Android™ models).

In-body RAW data development

Application of the desired finishing touch without a computer

The PENTAX K-70 allows for in-body development of RAW-format files, with the developed files saved as separate JPEG files. You can adjust a wide range of parameters, and add the desired finishing touch to your image without needing a PC. You can even develop RAW-format files created by the Pixel Shift Resolution System or those recorded in the HDR mode.

Digital Camera Utility 5 

Standard software for high-quality finish

Included as a standard accessory, Digital Camera Utility 5 software allows you to browse through captured images on a computer screen, and develop RAW-format files to save them as JPEG- or TIFF-format files. Because you can change colors and check photographic data on the computer screen, you can take your time in finishing the image exactly the way you want it.

Main window structure (Browser mode)

Navigation panel

Control panel (image data)

Control panel (shooting data)

 Control panel (copyright information)

Main window structure (Laboratory mode)

Control panel (shooting data and history)

Control panel (image data and site map)

Control panel (Custom Image, white balance and exposure/tone)

Control panel (lens aberration compensation, noise reduction and rotation/shift)

• The user can customize display functions (show or hide) and the position at which the tab pages are displayed on the control panel.


Στην κορυφή