PENTAX K-1 - Περιγραφή

Ποια είναι η καλύτερη φωτογραφική μηχανή για έναν φωτογράφο;

Για περισσότερα από 50 χρόνια η PENTAX θεωρείται κορυφαία εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών, ικανή να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση με τις καινοτομίες και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί. 

Με βάση την εμπειρία αυτή η PENTAX έχει την απάντηση αναπτύσσοντας την πρώτη φωτογραφική μηχανή Full Frame 35mm με το όνομα PENTAX K-1. Η ναυαρχίδα της σειράς PENTAX K φέρει περήφανα τον αριθμό 1 στο όνομά της. 

Κληρονομεί όλες τις παραδοσιακές σχεδιαστικές καινοτομίες της PENTAX όπως συμπαγές και ανθεκτικό σώμα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και τεχνολογίες που περιλαμβάνονται στα μεσαίου φορμάτ σώματα PENTAX.

Πιστή στην ονομασία 1 η PENTAX K-1 σηματοδοτεί την άφιξη μιας νέας εποχής σε φορμάτ 35mm full-frame.

Η K-1 εξασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ανάλυσης και ευαισθησίας

Αισθητήρας εικόνας full frame 35mm CMOS 
 

Περίπου 36.4 ενεργά megapixels

Εξαιρετική δύναμη απεικόνισης διασφαλίζεται από τον αισθητήρα μεγάλου format

Η δύναμη απεικόνισης υποστηρίζεται από το σχεδιασμό υψηλής ευκρίνειας ΑΑ χωρίς φίλτρο

H K-1 διαθέτει ενσωματωμένο ένα νέο αισθητήρα εικόνας 35mm full-frame CMOS, που διασφαλίζει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας από όλα τα μοντέλα της σειράς K. Χάρη στη μεγάλη περιοχή απεικόνισης και τον μεγάλο βαθμό των pixel, αυτός ο αισθητήρας παρέχει ζωηρές και ζωντανές εικόνες με πλούσια διαβάθμιση και ελάχιστο θόρυβο. Το μικρό βάθος πεδίου σας επιτρέπει να ελέγχετε την αίσθηση του βάθους και το εφέ του bokeh όπως επιθυμείτε.

Χάρη στα περίπου 36.4 ενεργά megapixels, η K-1 προσφέρει ζωντανές εικόνες που κόβουν την ανάσα  και εξάπτουν την φαντασία.  Its exceptional resolving power αιχμαλωτίζει κάθε φύλλο ενός μακρινού δέντρου και κάθε σταγόνα ενός σπρέι με    την παραμικρή  λεπτομέρεια. Εφόσον παρέχει αρκετά μεγάλα αρχεία εικόνων ώστε να παράγει καταπληκτικές εκτυπώσεις μεγέθους   A2 (στα 300dpi), ο φωτογράφος  διασφαλίζεται από μεγάλη ευελιξία στη σύνθεση της εικόνας, είτε κροπάροντας την εικόνα κατά τη διάρκεια της λήψης της , είτε κόβοντας την ενώ την επεξεργάζεται.  Με την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων με τα 14-bit του συστήματος επεξεργασίας εικόνας, η K-1 παρέχει όμορφες εικόνες πλούσιας διαβάθμισης.

Σχεδιασμός AA-χωρίς φίλτρο βελτιώνει την ισχύ της ανάλυσης

Ένα οπτικό φίλτρο AA (anti-aliasing) επηρεάζει την ισχύ ανάλυσης της εικόνας  της κάμερας, μολονότι βοηθά και στη μείωση του moiré και των χρωματικών εκτροπών. Η K-1 διαθέτει  ενσωματωμένο ένα  τέτοιο σχεδιασμό AA χωρίς φίλτρο για να βελτιστοποιήσει την ισχύ ανάλυσης εικόνας  του αισθητήρα εικόνας high-pixel.

 

PRIME IV

ISO 204800

Μία νέα μηχανική απεικόνισης βελτιστοποιήθηκε για τον αισθητήρα 35mm full-frame

Συνδυασμός υπέρ υψηλής ευαισθησίας και εξαιρετικής ανάλυσης εικόνας

Η K-1 διαθέτει μία νέα προηγμένη μηχανή απεικόνισης PRIME IV. Συγκρινόμενη με την προηγούμενη έκδοση PRIME III, τελειοποιήθηκε για να επεξεργάζεται εικόνες υψηλότερης ανάλυσης, ενώ ενισχύει την συχνότητα λειτουργίας κατά περίπου 50%. Ο αλγόριθμος επεξεργασίας θορύβου έχει και αυτός αναβαθμιστεί για να αιχμαλωτίζει όμορφες εικόνες με λεπτή διαβάθμιση σε υψηλότερες ευαισθησίες. Ο συνδυασμός του προηγμένου συστήματος ανάλυσης σκηνής και των νέων λειτουργιών επεξεργασίας εικόνας βοηθά στην βελτίωση της ακρίβειας και της πιστότητας της αναπαραγωγής εικόνας.

Αξιοποιώντας πλήρως τον αισθητήρα εικόνας τελειοποιήθηκε η απόδοση στη μείωση θορύβου και η μηχανή απεικόνισης PRIME IV, η  K-1 παρέχει κορυφαία ευαισθησία με ISO 204800. Αυτό όχι μόνο έχει ως αποτέλεσμα εικόνες υψηλής ευκρίνειας με ομαλές τονικές διαβαθμίσεις αλλά και βελτίωση της ποιότητας εικόνας σε συνθήκες στο φάσμα πιο χαμηλής ευαισθησίας. Εφόσον η K-1 σας επιτρέπει να αυξάνετε τα επίπεδα ευαισθησίας για να αιχμαλωτίσετε εικόνες ίσης ποιότητας με μικρότερου επίπεδου ευαισθησίας, επεκτείνει τα όρια της φωτογραφικής σας έκφρασης.

Σύστημα Pixel Shift Resolution

Αναπαραγωγή ζωντανών εικόνων, υπερ-υψηλής ευαισθησίας

Ενισχυμένη με το μηχανισμό SR (Shake Reduction), η K-1 διαθέτει σύστημα Pixel Shift Resolution* πραγματοποιεί λήψη 4 εικόνων της ίδια σκηνής, μετατοπίζοντας τον αισθητήρα εικόνας κατά ένα pixel για κάθε εικόνα, ύστερα τις συνθέτει σε μία φωτογραφία υπερ-υψηλής ευαισθησίας. Σε σύγκριση με τον συμβατικό σύστημα Bayer system, αυτός το καινοτόμο σύστημα προμηθεύει όλες τα δεδομένα χρωμάτων RGB σε κάθε pixel για να φτιάξει όμορφες εικόνες με πολύ πιο αξιόπιστα χρώματα και πιο ακριβείς λεπτομέρειες χωρίς ίχνος χρωματικών εκτροπών. Αυτό το σύστημα μειώνει τον θόρυβο υψηλής ευαισθησίας σε ελάχιστο. Η διαφορά στην ποιότητα εικόνας είναι εμφανής με μια ματιά, ακόμη και χωρίς να μεγεθύνετε την φωτογραφία που έχετε τραβήξει στον υπολογιστή σας ή να την εκτυπώσετε σε μεγάλο μέγεθος. Οι φωτογραφίες που λαμβάνονται με το σύστημα Pixel Shift Resolution μπορούν να αποθηκευτούν σε φακέλους ως RAW-format. Μπορείτε να αναπτύξετε τέτοιους φακέλους μέσα στο σώμα της κάμερας ρυθμίζοντας ποικίλες παραμέτρους ή ενεργοποιώντας το εφέ Pixel Shift Resolution για να δημιουργήσετε μια νέα εικόνα.

Όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, είναι καλό να σταθεροποιεί την κάμερα σε ένα τρίποδο κατά τη διάρκεια της λήψης και να ενεργοποιήσει self-timer ή να το remote control, ή να χρησιμοποιεί τη λειτουργία mirror lock-up.
Όταν το θέμα κινείται ή η κάμερα κουνηθεί μπορεί να μην δημιουργηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


 

Pixel Shift Resolution 

Κλασική λήψη

Χρωματικές πληροφορίες

Χρωματικές πληροφορίες

Πραγματοποιώντας 4 λήψεις σε ακολουθία, κάθε pixel αποκτά πληροφορίες χρώματος και φωτεινότητας για κάθε RGB.

Για κάθε pixel, πληροφορίες χρώματος και φωτεινότητας λαμβάνονται για ένα μόνο χρώμα.

*Υψηλή ανάλυση και πολλές διαβαθμίσεις επιτυγχάνονται επειδή η εικόνα παράγεται χρησιμοποιώντας πληροφορίες χρώματος και φωτεινότητας με ισχύ υψηλής ανάλυσης.
*Χρώματα ψευδή και moiré δεν παράγονται επειδή δεν γίνεται παρεμβολή pixel.

Χάρη στο φίλτρο χρωμάτων με αναλογίες RGB,  η ανάλυση για κάθε χρώμα είναι
1/2 για το πράσινο(G) και 1/4 για το κόκκινο(R) και το μπλε (Β).

   
 

Επεξεργασία Demosaic

 

Υπολογίζει τα ενεργά pixels προσφεύγοντας στο γειτονικό pixel και τις πληροφορίες περιγράμματος (παρεμβολή pixel).

 
 

Σε περιπτώσεις που το εκτιμώμενο χρώμα και το πραγματικό χρώμα διαφέρουν, το αποτέλεσμα είναι ψευδές χρώμα ή moiré.

 

 *Οι εικόνες είναι μόνο για αντιπροσωπευτικούς σκοπούς.

 

Λειτουργία Διόρθωσης Κίνησης 

Όταν πραγματοποιείτε λήψη μια εικόνας με το σύστημα Pixel Shift Resolution System, η K-1 παρέχει μια νέα λειτουργία διόρθωσης κίνησης. Όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη η κάμερα ανιχνεύει αυτόματα το σύνολο του θέματος που κινείται κατά τη διάρκεια συνεχόμενων λήψεων και ελαχιστοποιεί τα αρνητικά εφέ κατά την διαδικασία την επανασύνθεσης.*

* Η κίνηση μπορεί να μην διορθώνεται ικανοποιητικά όταν το θέμα κινείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση ή με συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή η λειτουργία δεν εγγυάται ότι η κίνηση θα είναι ικανοποιητικά διορθωμένη σε όλα τα θέματα.

Προσομοιωτής φίλτρου AA

Υπερσύγχρονος μηχανισμός που μειώνει οπτικά το φαινόμενο του moiré και τα ψευδή χρώματα

Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό SR για να εφαρμόσει μικροσκοπικές δονήσεις στον αισθητήρα εικόνας, ο πρότυπος προσομοιωτής φίλτρου AA της PENTAX (anti-aliasing)* μειώνει με αποτελεσματικότητα το φαινόμενο του moiré και τα ψευδή χρώματα στις άκρες της εικόνας, ένα συχνό πρόβλημα όταν πραγματοποιούνται λήψεις με χρονικά μοτίβα  . Η K-1 σας επιτρέπει να αναπαράγετε με πιστότητα τις δημιουργικές σας προθέσεις σε κάθε φωτογραφία, είτε προσομοιώνοντας το φίλτρο AA για ισορροπημένες εικόνες είτε επιλέγοντας μια λειτουργία χωρίς φίλτρο για μεγαλύτερη ισχύ ανάλυσης.

*Αυτή η λειτουργία λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με το ταχύτητες κλείστρου 1/1000 s ή μικρότερες.
*Αυτή η λειτουργία μπορεί να μην συνδυάζεται με κάποιες λειτουργίες λήψης.

Αρχή του οπτικού φίλτρου AA

Αρχή του προσομοιωτή φίλτρου ΑΑ

Διόρθωση Εκτροπών Φακού και Αντιστάθμιση  του Fringe*

Λειτουργίες: Fine Sharpness και Extra Sharpnes
 

Αναπαραγωγή φωτογραφιών υψηλής ποιότητας στο πεδίο εικόνας με αποτελεσματική διόρθωση των εκτροπών

Εργαλεία ενίσχυσης της ευκρίνειας για βελτίωση της απόδοσης της  high-pixel φωτογράφισης

 

Η K-1 διορθώνει αποτελεσματικά τις παραμορφώσεις, το βινιετάρισμα και τις χρωματικές εκτροπές που προκαλούνται από συγκεκριμένες ιδιότητες των φακών  και αιχμαλωτίζει εικόνες υψηλής ποιότητας με ευκρίνεια απ' άκρη, σ' άκρη. Επιπλέον διορθώνει και το φαινόμενο του fringe κατά την  ανάπτυξη δεδομένων RAW.

*Διαθέσιμο σε συνδυασμό με σειρές φακών D FA-, DA-, DA L- και FA-. Παρ' όλα αυτά κάποια μοντέλα μπορεί να μην είναι συμβατά με αυτές τις λειτουργίες.
 

Ασχέτως από τον αριθμό των pixels και την ισχύ ανάλυσης που μπορεί να παρέχει ο αισθητήρας εικόνας, η φωτογραφία που τραβήχτηκε μπορεί να βγει σαν μια φωτογραφία χαμηλής ανάλυσης αν το το θέμα διαθέτει παχύ περίγραμμα. Η λειτουργία Fine Sharpness λεπταίνει τα περιγράμματα για να παράγει φωτογραφίες υψηλής ποιότητας με κάθε λεπτομέρεια. Σας επιτρέπει να δημιουργείτε κομψά έργα τέχνης, πιστά στο πραγματικό θέμα.   Η K-1  επίσης παρέχει τη λειτουργία Extra Sharpness, η οποία δίνει έμφαση στο περίγραμμα του θέματος για ακόμη πιο λεπτές γραμμές, κάτι πολύ χρήσιμο σε φωτογραφίες με μικρό contrast.

Η K-1 ξεπερνά τις απαιτητικές συνθήκες πεδίου φωτογράφισης όπως οι άσχημες καιρικές συνθήκες, η χαμηλή φωτεινότητα και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Ενσωματωμένος μηχανισμός SR II 

Η πρώτη στον κόσμο κάμερα με μηχανισμό μείωσης κουνήματος 5 αξόνων, 5 step του κλείστρου*

Ο πρότυπος μηχανισμός μείωσης κουνήματος της PENTAX (original sensor-shift-type) αναβαθμίστηκε για  παρέχει κορυφαία  αντιστάθμιση  σε όλους τους φακούς που χρησιμοποιούνται για χειροκίνητη λήψη φωτογραφιών. Ο νέας γενιάς μηχανισμός SR II (Shake Reduction II) διαθέτει μηχανισμό 5 αξόνων για να αντισταθμίζει το κούνημα της κάμερας που προκαλείται από οριζόντια και κάθετη μετατόπιση.** (συχνά δημιουργείται στη macro φωτογραφία) και το κούνημα που προκαλείται από περιστροφή που είναι πιο δύσκολο να μειωθεί από τους μηχανισμούς μείωσης που υπάρχουν ενσωσματωμένοι σε φακούς,  επιπρόσθετα με το πιο κοινό κούνημα που προκαλείται από αλλαγή κλίσης και απόκλιση. Η μονάδα  SR II  ελέγχεται με μεγάλη ακρίβεια από τη στιγμή που ενεργοποιείτε την φωτογραφική σας και παρέχει ένα μεγάλο εύρος αντιστάθμισης  μέχρι και -5 step του κλείστρου***- για να διευρύνει τα όρια της χειροκίνητης φωτογραφίας.

*Για μία ψηφιακή κάμερα 35mm full-frame SLR, από τον Φεβρουάριο του 2016 (βασισμένη σε έρευνα της RICOH IMAGING ).
**Κατά τη διάρκεια λήψης Live View, αυτός ο μηχανισμός δεν αντισταθμίζει το κούνημα που προκαλείται από κάθετη και οριζόντια μετατόπιση.
*** Mέτρηση σύμφωνα με τα CIPA standards, χρησιμοποιώντας φακό  HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR σε εστιακό βάθος 105mm.


SR: OFF


SR: ON


SR: OFF


SR: ON

Συμβατός με λήψεις panning

Όταν πραγματοποιείτε λήψεις panning, αυτός ο μηχανισμός ελέγχει αποτελεσματικά την μονάδα SR για να ανιχνεύσει μόνο την κατεύθυνση της κίνησης της κάμερας, ενώ αντισταθμίζει όλα τα διανύσματα που επηρεάζουν την λήψη.  Εξαιτίας αυτού, η K-1 αιχμαλωτίζει όμορφες εικόνες, τόσο στις κλασικές όσο και στις panning λήψεις, χωρίς να απαιτείται να αλλάξετε ρυθμίσεις.

 

Βοηθητικός φωτισμός 

Υποστηρίζει τη λειτουργία της κάμερας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

Τέσσερα βοηθητικά φωτάκια τοποθετημένα σε στρατηγικές θέσεις περιμετρικά του σώματος: στη πάνω πλευρά που κουμπώνει ο φακός, πίσω από την οθόνη LCD, στη υποδοχής της κάρτας μνήμης και στο τερματικό αλλαγής καλωδίων. Με ένα πάτημα του διακόπτη φωτισμού μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε* για να διευκολύνετε τις αλλαγές φακών και καρτών μνήμης, τον έλεγχο των διακοπτών λειτουργίας και την αφαίρεση ενός καλωδίου, για πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική λήψη φωτογραφιών την νύχτα στην ύπαιθρο ή σε κλειστούς χώρους με χαμηλό φωτισμό.

* Τα φωτάκια LED μπορούν να ενεργοποιηθούν και ξεχωριστά το καθένα τους. Μπορείτε να κάνετε τις ρυθμίσεις στο  default setting.


Above lens mount


Above LCD monitor


At memory card slot


At cable switch terminal

 

Λειτουργία AE/AF υψηλής ακρίβειας  σε φωτισμό –3EV 

Λειτουργία Outdoor View της οθόνης LCD
 

Αυτόματη έκθεση εξαιρετικής ακρίβειας και έλεγχος αυτόματης εστίασης ακόμη και στο σκοτάδι

Ρύθμιση της φωτεινότητας της οθόνης LCD με μία κίνηση

Ένα επίπεδο φωτισμού στα –3EV καθιστά δύσκολη τη θέαση ενός αντικειμένου με γυμνό μάτι, και είναι σχεδόν αδύνατο να κάνετε  σωστή εστίαση  χρησιμοποιώντας χειροκίνητη εστίαση.  Ακόμη και κάτω από τόσο χαμηλό φωτισμό η  K-1 διασφαλίζει  αυτόματη έκθεση και αυτόματη εστίαση υψηλής ακρίβειας.* Χάρη στον αναβαθμισμένο της αλγόριθμο, ο χρόνος  απόκρισης της αυτόματης εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχει μειωθεί δραματικά. Σε συνδυασμό με την ισχύ  απεικόνισης εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας, η K-1 προσφέρει εξαιρετικές  επιδόσεις ακόμη και στο σκοτάδι.

Με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού, η νέα λειτουργία Outdoor View Setting εμφανίζει 5 ρυθμίσεις φωτεινότητας στην οθόνη LCD, επιτρέποντάς σας να επιλέγετε εύκολα και γρήγορα την επιθυμητή φωτεινότητα για κάθε τοποθεσία- να φωτίζετε την οθόνη   κάτω από το εκθαμβωτικό φως του ήλιου ή να μειώνετε την φωτεινότητα κάτω από ξάστερους ουρανούς.

 

* Το φως μετρήθηκε σε  Light ISO 100 και με φακό 50mm F1.4; η η εστίαση μετρήθηκε σε ISO 100, σε θερμοκρασία δωματίου και με 25 μέτριους αισθητήρες.


Outdoor View Setting:-2


Outdoor View Setting:+2

Αξιόπιστη κατασκευή ανθεκτική στη σκόνη και στο νερό

Ένα σύστημα απεικόνισης πλήρως ανθεκτικό στο περιβάλλον, με φακούς ανθεκτικούς στις καιρικές συνθήκες

O συνδυασμός των 87 στεγανών σημείων της   K-1 και του προαιρετικού αδιάβροχου D-BG6 Battery Grip αποτρέπει την είσοδο νερού και σκόνης στο εσωτερικό του σώματος. Όταν χρησιμοποιείτε φακό από τις σειρές AW- ή WR-* η  K-1 μετατρέπεται σε ένα καταπληκτικό ψηφιακό σύστημα απεικόνισης ανθεκτικό στις πιο απαιτητικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

* AW (All Weather)  κατασκευή ανθεκτική στη σκόνη και τις καιρικές συνθήκες,  ενώ WR (Weather Resistant) κατασκευή ανθεκτική μόνο στις καιρικές συνθήκες.

Ανθεκτική σε ακραίες θερμοκρασίες των –10°C

Μηχανισμός DRII DR II (Dust Removal II)

Ασύγκριτη αξιοπιστία αποδεδειγμένη κάτω από αυστηρές συνθήκες δοκιμής

Αποτελεσματική αφαίρεση ξένων σωμάτων από τον αισθητήρα εικόνας

Προβλέποντας τη χρήση σε κρύες τοποθεσίες, η PENTAX έθεσε K-1 σε απαιτητικές δοκιμές σε θερμοκρασίες χαμηλές μέχρι και  –10°C, και συγκέντρωσαν ένα ευρύ φάσμα δεδομένων σχετικά με την ακριβή λειτουργία, ανταπόκριση και σταθερότητα των  μηχανισμών και των κυκλωμάτων, καθώς και τις διακυμάνσεις της τάσης της μπαταρίας.* Ως αποτέλεσμα, η K-1 διασφαλίζει σταθερή λειτουργία χωρίς προβλήματα ακόμη και σε συνθήκες με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Χρησιμοποιώντας πιεζοηλεκτρικά στοιχεία, αυτός ο καινοτόμος μηχανισμός εφαρμόζει υπερηχητικές δονήσεις στο γυάλινο οπτικό πάνελ που τοποθετείται στο μπροστινό μέρος  στου αισθητήρα εικόνας. Αυτό αφαιρεί αποτελεσματικά όλα τα σωματίδια σκόνης που προσκολλώνται στον αισθητήρα, αποτρέποντας τα ενοχλητικά στίγματα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες σας.

Η απόδοση της μπαταρίας μειώνεται καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Όταν πραγματοποιείτε λήψεις σε περιβάλλον με χαμηλή θερμοκρασία, καλό είναι να έχετε μαζί σας και επιπλέον μπαταρίες και να τις αποθηκεύετε σε εσωτερική θήκη ώστε να παραμένουν ζεστές.

Εξαιρετικά ανθεκτικό σώμα

Εξαιρετικά ανθεκτική μονάδα κλείστρου

Η δομή του περιβλήματος από κράμα μαγνησίου θωρακίζει το μεταλλικό σασί του πυρήνα

Αντέχει 300,000 απελευθερώσεις κλείστρου για επαγγελματική χρήση

Το εξωτερικό περίβλημα της K-1 είναι κατασκευασμένο από άκαμπτο και ελαφρύ κράμα μαγνησίου που παρέχει τέλεια αντοχή στα χτυπήματα και ηλεκτρομαγνητική θωράκιση. Συνδυάζοντας το με το στιβαρό μεταλλικό σασί που περιβάλλει τα βασικά στοιχεία του πυρήνα, η Κ-1 διασφαλίζει εξαιρετική αντοχή και αξιοπιστία.

Μετά από μία σειρά απαιτητικών δοκιμασιών, η μονάδα κλείστρου της Κ-1 αποδείχθηκε εξαιρετικά ανθεκτική αντέχοντας συνολικά 300,000 απελευθερώσεις. Διασφαλίζει  λειτουργία με εξαιρετική ακρίβεια και ανθεκτικότητα που απαιτείται σε επαγγελματικά projects.

Καινοτόμες λειτουργίες υποστήριξης λήψης για να αιχμαλωτίζετε πραγματικά αριστουργήματα 

Eυέλικτη οθόνη LCD με δυνατότητα κλίσης 

Καινοτόμος μηχανισμός που επιτρέπει την κλίση της οθόνη σε όποια γωνία επιθυμείτε κατά μήκος του οπτικού άξονα

 

Θέλοντας να ευθυγραμμιστεί ακριβώς το μάτι του φωτογράφου με τον οπτικό άξονα της κάμερας ενώ ταυτόχρονα να παρέχεται μια ευέλικτη ρύθμιση γωνίας, η PENTAX σχεδίασε την ιδανική οθόνη LCD για την Κ-1, δημιουργώντας ένα καινοτόμο μηχανισμό που υποστηρίζει την οθόνη με 4 στηρίγματα. Με αυτή την οθόνη επιτεύχθηκαν 2 στόχοι που άλλες παρόμοιες οθόνες απέτυχαν να φθάσουν: καμία απόκλιση από τον οπτικό άξονα και  απεριόριστη κλίση προς όλες τις κατευθύνσεις οριζοντίως και καθέτως. Μπορείτε ακόμη και να την γείρετε προς τα επάνω σχεδόν σε γωνία 90 μοιρών για φωτογράφιση low-angle και waist-level.

・Κάθετη κλίση: περίπου 44°
(Λήψη Waist-level: περίπου 90°)
・Οριζόντια κλίση: περίπου 35°

Οθόνη LCD Air Gapless
Η οθόνη LCD της K-1 χρησιμοποιεί μία στρώση ειδικής ρητίνης μεταξύ του προστατευτικού πλαισίου και της οθόνης, που μειώνει αποτελεσματικά τις εσωτερικές αντανακλάσεις. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία Outdoor View Setting διασφαλίζει τέλεια ορατότητα ακόμη και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια.

   

Λήψη Live View

Αυτόματη διόρθωση Ορίζοντα και Ρύθμιση Σύνθεσης

Μία ποικιλία από δημιουργικά εργαλεία συνδράμουν την δημιουργική φωτογράφιση

Βολικά εργαλεία για τη σύνθεση καλά ισορροπημένων εικόνων

Στη λειτουργία Live View, η K-1 παρέχει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για την λήψη των φωτογραφιών. Χάρη στην ευέλικτη οθόνη LCD μπορείτε να βλέπετε ξεκάθαρα την εικόνα στην οθόνη από διαφορετικές γωνίες για μεγαλύτερη άνεση κατά τη φωτογράφιση.

Κύριες λειτουργίες Live View

 • Επιλογή από AF modes: Face Detection, Auto Tracking, Multi-segment Auto, Select και Spot
 • Focus Assist  για την έμφαση του περιγράμματος της περιοχής εστίασης. 
 • Επιλογή οθόνης πλέγματος από 5 μοτίβα και 2 χρώματα (λευκό και μαύρο)
 • Απεικόνιση του Zoom με μέγιστη μεγέθυνση στις 16 φορές για εύκολη επιβεβαίωση του επιπέδου μεγέθυνσης.

Εκμεταλλευόμενη τον μηχανισμό SR, η K-1 σας βοηθά να συνθέσετε καλά ισορροπημένες, αψεγάδιαστες φωτογραφίες. Η λειτουργία Auto Horizon Correction* περιστρέφει τον αισθητήρα εικόνας ώστε να αντισταθμιστεί με την οριζόντια κλίση της κάμερας, κάτι πολύ χρήσιμο στην χειροκίνητη φωτογράφιση. Η λειτουργία Composition Adjustment** σας επιτρέπει να κάνετε αναπροσαρμογή της σύνθεσης της εικόνας με μία μετατόπιση του αισθητήρα εικόνας. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο στις λήψεις Live View όταν χρησιμοποιείτε τρίποδο.

* Μέγιστη γωνία απόκλισης: περίπου ±2° (περίπου ±1° με ενεργοποιημένο τον μηχανισμό SR)

** Μέγιστο εύρος αντιστάθμισης: ±1.5mm (±1mm κατά μήκος του άξονα περιστροφής) ή ±1°

Λειτουργία:

Digital level

Ακριβής ανίχνευση της κλίσης της κάμερας χωρίς να  πάρετε το βλέμμα σας από το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε 

Η λειτουργία Digital Level της K-1 εμφανίζει μπάρες στην δεξιά πλευρά και στο κάτω μέρος του σκόπευτρου για να σας υποδείξει την οριζόντια και κάθετη κλίση της κάμερας, επιτρέποντας σας να επιβεβαιώσετε την οριζόντια και κάθετη ευθυγράμμιση του θέματος σας χωρίς να απομακρύνετε το βλέμμα σας από αυτό. Μπορείτε ακόμη να εμφανίσετε τη λειτουργία Digital Level στην οθόνη LCD monitor κατά τη διάρκεια λήψης με το σκόπευτρο και στις βιντεοσκοπήσεις.

Δείγμα της λειτουργίας Digital Level (κατά τη διάρκεια λήψης Live View)

Λειτουργία: Smart Function

Λειτουργία ελέγχου με μία μόνο κίνηση

Το νέο λειτουργικό σύστημα, Smart Function, της K-1  εναρμονίζει ένα φάσμα  λειτουργιών για κάνει πιο εύχρηστη τη μηχανή σας. Αυτό το βολικό σύστημα σας επιτρέπει να επιλέγετε γρήγορα και να ενεργοποιείτε τις επιθυμητές λειτουργίες χρησιμοποιώντας μόνο  δύο διακόπτες που βρίσκονται στο επάνω μέρος της κάμερας χωρίς να χρειάζεται να ανατρέχετε κάθε φορά στο menu της οθόνης LCD.

Λειτουργίες που ελέγχονται από το σύστημα Smart Function

Function Dial

Setting Dial

Void

+/-

Exposure compensation value shift

ISO

ISO sensitivity shift

CH/CL

Switching between Continuous Shooting (with a choice of three drive modes) and Single Frame Shooting modes

BKT

Bracketing value shift in bracket shooting

HDR

Change of HDR shooting mode

Grid

Viewfinder shooting: ON/OFF

Live View shooting: change of grid pattern

SR

Still-image shooting: ON/OFF of SR mechanism
Movie recording: ON/OFF of Movie SR mechanism

Crop

Change of Crop setting

Wi-Fi

ON/OFF

Ενσωματωμένο GPS και Ηλεκτρονική Πυξίδα

Αυτόματη καταγραφή δεδομένων σχετικά με τη τοποθεσία στης φωτογράφισης

Η K-1 διαθέτει ενσωματωμένο GPS και ηλεκτρονική πυξίδα, τα οποία μαζί εμφανίζουν την κατεύθυνση της κάμερας στην οθόνη LCD. Αυτά τα εργαλεία σας επιτρέπουν να επισυνάπτετε δεδομένα Exif στις φωτογραφίες σας, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας, της κατεύθυνσης  και του χρόνου φωτογράφισης (χρησιμοποιώντας Universal Time Coordinated). Aυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε καταστάσεις πρέπει να κάνετε σχολαστική προετοιμασία για την κατεύθυνση της φωτογράφισης όπως για παράδειγμα την φωτογράφιση της ανατολής του ήλιου ή ουράνιων σωμάτων.

 Γεωγραφικό πλάτος  Γεωγραφικό μήκος  Υψόμετρο  Διεθνή Ώρα

 Κατάσταση του σήματος GPS  Κατεύθυνση της κάμερας κατά τη λήψη (Azimuth)

Λειτουργία GPS Log για ανίχνευση των κινήσεων του φωτογράφου

Η λειτουργία GPS Log της K-1 ανιχνεύει αυτόματα τις κινήσεις του φωτογράφου  σε συγκεκριμένα διαστήματα. Φορτώνοντας ένα αρχείο καταγραφής στον υπολογιστή σας , μπορείτε να βρείτε τη διαδρομή που χρησιμοποιήσατε στο ταξίδι σας χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή χάρτη όπως το Google Earth™.

ASTROTRACER 

Αβίαστη παρακολούθηση και φωτογράφιση ουράνιων σωμάτων χωρίς τη χρήση ισημερινού τηλεσκόπιου 

Χρησιμοποιώντας πλήρως το ενσωματωμένο GPS, την Ηλεκτρονική Πυξίδα και τον μηχανισμό SR η K-1  διευκολύνει την αστροφωτογραφία ουράνιων σωμάτων χωρίς την χρήση ειδικού τηλεσκοπίου. Βασισμένη στα δεδομένα γεωγραφικού πλάτους που συλλέγει τους δορυφόρους GPS και άλλους παράγοντες (την κατεύθυνση της κάμερας και την οριζόντια/κάθετη κλίση) που δέχεται από τους αισθητήρες της, η Κ-1 υπολογίζει την κίνηση των ουράνιων σωμάτων και συγχρονίζει την κίνηση του αισθητήρα εικόνας με τέλεια ακρίβεια.  Εφόσον αιχμαλωτίζει άστρα χωρίς  streaking effect ακόμη και κατά τη διάρκεια εκτεταμένης έκθεσης , μπορείτε να καταγράψετε διάττοντες αστέρες, που είναι πολύ δύσκολοι στην ανίχνευση με γυμνό μάτι, ως σημεία στην εικόνα.

* Ο χρήστης είναι καλό να χρησιμοποιεί τρίποδο για να σταθεροποιήσει την κάμερά του.

* Ο χρήστης συμβουλεύεται να διαβάσει το εγχειρίδιο λειτουργίας εκτεταμένα πριν τη φωτογράφιση.

*Η λειτουργία ASTROTRACER δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάποιες λειτουργίες λήψης οι interval shooting και interval composite shooting.

HD PENTAX-D FA 15-30mmF2.8ED SDM WR

Οπτικό σκόπευτρο και παραμετροποίηση

Καλά καθορισμένη θέαση του θέματος φωτογράφισης και έξυπνη λειτουργία εστίασης 

HD PENTAX-D FA 150-450mmF4.5-5.6ED DC AW

Διάφραγμα : F6.3 ; Ταχύτητα κλείστρου : 1/800 sec. ; Αντιστάθμιση έκθεσης : 0.0EV ; Ευαισθησία : ISO 100 ; Ισορροπία λευκού : Απόδοση θερμοκρασίας χρώματος ; Προσαρμογή εικόνας : Φωτεινή

Οπτικό σκόπευτρο με σχεδόν 100% οπτικό πεδίο  

Διασφαλίζει καθαρή εικόνα του πεδίου και ευκολία στην εστίαση

Το οπτικό σκόπευτρο της K-1 παρέχει σχεδόν  100% οπτικό πεδίο και μεγέθυνση 0.7 φορές για να προσδώσει    ευκρινή και καθαρή εικόνα του θέματος προς φωτογράφιση και ένα μεγάλο καλά καθορισμένο οπτικό πεδίο, 2 μεγάλα πλεονεκτήματα της ψηφιακής κάμερας 35mm full-frame SLR. Αυτό το σκόπευτρο παρέχει  καθαρή εικόνα του οπτικού πεδίου, ακόμη και στις γωνίες.  Η οθόνη εστίασης Natural-Bright-Matte III* κάνει εύκολη την αναγνώριση του σημείου εστίασης ακόμη και σε λειτουργία χειροκίνητης εστίασης.

* Η οθόνη εστίασης είναι τοποθετημένη στο σώμα της κάμερας και δεν είναι εναλλάξιμη. 

 Διάφανη LCD

Διάφανη οθόνη σκόπευτρου  

Επιβεβαίωση της λειτουργικής κατάστασης της κάμερας με μια ματιά

Η διάφανη οθόνη LCD του σκόπευτρου της K-1’ σας επιτρέπει να επιλέξετε όποια δεδομένα επιθυμείτε, όπως πχ. οθόνη πλέγματος, και να τα παρακολουθείτε μέσα στο σκόπευτρο. Αυτό είναι χρήσιμο όταν διορθώνετε την κλίση της κάμερας χρησιμοποιώντας τo digital level ή όταν ανασυνθέτετε την σύνθεση της εικόνας χρησιμοποιώντας το μοτίβο του πλέγματος, χωρίς να απομακρύνετε το μάτι σας από το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφίσετε. 

Digital Level

Η λειτουργία Digital Level εμφανίζει την οριζόντια και την κάθετη κλίση της K-1 με δύο κλιμακωτές μπάρες. Σε σύγκριση με τον κοινό τύπο που χρησιμοποιεί  μία μπάρα έκθεσης , δεν είναι μόνο ευκολότερο να βρείτε την κλίση της κάμερας αλλά  επιπλέον σας επιτρέπει  να ελέγχετε την κατάσταση  κλίσης και έκθεσης ταυτόχρονα. Ως αποτέλεσμα, βελτιώνει την λειτουργικότητα της κάμερας όταν χρησιμοποιείτε το σκόπευτρο. 

Επιλογή δεδομένων στην οθόνη του σκόπευτρου

Διάφανα δεδομένα εμφανίζονται στο σκόπευτρο (μοτίβο πλέγματος, Digital Level, AF κάδρο και spot-metering frame) μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο για να φιλοξενήσουν ποικίλες συνθήκες φωτογράφισης και επιθυμητούς τύπους.

* Όλα τα δεδομένα που φαίνονται στο σκόπευτρο, εκτός από το crop frame, έχουν προσομοιωθεί για την επεξήγηση της λειτουργίας.

Όλοι οι εναλλάξιμοι φακοί APS-C-format, K-mount μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην K-1

Από εξαιρετικά ευρυγώνιους μέχρι super τηλεφακούς, μια ολόκληρη ποικιλία από φακούς DA υψηλών επιδόσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην Κ-1 χωρίς καμία μετατροπή. Παρέχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας, παρά τον μικρό και ελαφρύ τους σχεδιασμό.

DA / DA Limited / DA Lenses

Fish-eye zoom

smc PENTAX-DA FISH-EYE10-17mmF3.5-4.5ED[IF]

Ultra-wide-angle

zoom     smc PENTAX-DA 12-24mmF4ED AL[IF]

Standard zoom

smc PENTAX-DA★16-50mm F2.8ED AL[IF] SDM

HD PENTAX-DA 16-85mmF3.5-5.6ED DC WR

smc PENTAX-DA 17-70mmF4AL[IF] SDM

HD PENTAX-DA 18-50mmF4-5.6 DC WR RE

smc PENTAX-DA 18-55mmF3.5-5.6AL WR 

HD PENTAX-DA 20-40mmF2.8-4ED Limited DC WR

Telephoto zoom

smc PENTAX-DA★50-135mmF2.8ED[IF] SDM

smc PENTAX-DA 50-200mmF4-5.6ED WR

HD PENTAX-DA 55-300mmF4-5.8ED WR

smc PENTAX-DA★60-250mmF4ED[IF] SDM

High-magnification zoom

smc PENTAX-DA 18-135mmF3.5-5.6ED AL[IF] DC WR

smc PENTAX-DA 18-270mmF3.5-6.3ED SDM

Ultra-wide-angle

smc PENTAX-DA 14mmF2.8ED[IF]

HD PENTAX-DA 15mmF4ED AL Limited

Wide-angle

HD PENTAX-DA 21mmF3.2AL Limited

Standard

smc PENTAX-DA 35mmF2.4AL

Medium telephoto

HD PENTAX-DA 40mmF2.8 Limited

smc PENTAX-DA 40mmF2.8 XS

Telephoto

smc PENTAX-DA 50mmF1.8

smc PENTAX-DA★55mmF1.4 SDM

HD PENTAX-DA 70mmF2.4 Limited

smc PENTAX-DA★200mmF2.8ED[IF] SDM

smc PENTAX-DA★300mmF4ED[IF] SDM

Super-telephoto

HD PENTAX-DA 560mmF5.6ED AW

Standard/Macro

HD PENTAX-DA 35mmF2.8 Macro Limited

* Οι κατηγορίες των φακών έχουν ταξινομηθεί σε κατάσταση Crop.

Crop mode

Αυτόματη αλλαγή της περιοχής της φωτογραφίας με την προσάρτηση ενός φακού

Όταν ένας φακός από τις σειρές DA★-, DA Limited- ή DA- προσαρτάται στην K-1, η λειτουργία Crop mode αυτόματα αλλάζει την περιοχή που καλύπτει η φωτογραφία σε μέγεθος APS-C, καλύπτοντας το μεσαίο τμήμα του πεδίου εικόνας, ενώ εμφανίζει το πλαίσιο που περικόπτεται στο σκόπευτρο. Όχι μόνο διασφαλίζει εικόνες υψηλής ευκρίνειας με περίπου 15.36 ενεργά megapixels, αλλά επιπλέον παρέχει αποτελεσματική κάλυψη της περιοχής φωτογράφισης από τον αισθητήρα AF για μεγαλύτερη ευελιξία στην σύνθεση της εικόνας κατά τη λειτουργία αυτόματης εστίασης. Όταν επιλέγετε τη ρύθμιση FF (Full Frame) στο  Crop mode, μπορείτε να αιχμαλωτίσετε εικόνες 35mm full-frame με φακό από τη σειρά DA.*

* Με κάποιους φακούς και/ή κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες φωτογράφισης, μία φωτογραφία μπορεί να υποστεί δραστική μείωση της φωτεινότητας και/ή της ανάλυσης στην περιοχή εκτός του μεγέθους APS-C. Αυτή η ρύθμιση δεν παρέχει αντιστάθμιση σε ποικίλες εκτροπές.

Η οθόνη του σκόπευτρου στο Crop mode (περιοχή εικόνας μεγέθους APS-C)

 Πλαίσιο που περικόπτεται

* Αυτή η εικόνα εμφανίζει όλους τους αισθητήρες ΑF για επεξηγηματικό σκοπό.

Παραμετροποίηση

Δημιουργήστε την προσωπική σας K-1 παραμετροποιώντας τις λειτουργίες της κάμερας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Η K-1 παρέχει ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων παραμετροποίησης για να βελτιώσει την ευχρηστία και τη άνεση της λειτουργικότητας της κάμερας. Αυτές οι ρυθμίσεις σχεδιάστηκαν για να επεκτείνουν τις λειτουργίες του USER Mode και τους διακόπτες Fx (function), να βελτιώσουν την προσβασιμότητα στις επιθυμητές λειτουργίες στον πίνακα ελέγχου και να αποτρέψουν τυχαία λάθη στη λειτουργία.

 USER Mode

Πέντε διαφορετικοί συνδυασμοί των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων λειτουργιών μπορούν να  εκχωρηθούν στο USER Mode για τον χειρισμό συγκεκριμένων θεμάτων ή δημιουργικών προθέσεων.

 Πίνακας ελέγχου 

Αυτός ο πίνακας εμφανίζει μία λίστα από λειτουργίες και την κατάσταση τους στην οθόνη LCD, ενώ σας επιτρέπει να αλλάζετε τα περιεχόμενα και/ή την σειρά των καταχωρημένων λειτουργιών ώστε να ταιριάζουν στον τύπο της φωτογράφισης σας.

Διακόπτες παραμετροποίησης

 Διακόπτης Fx1 
Μία λειτουργία από τις επτά επιλογές που μπορούν να καταχωρηθούν (default: RAW)

Διακόπτης Fx2 
Μία λειτουργία από τις επτά επιλογές που μπορούν να καταχωρηθούν (default: Outdoor View Setting)

 Διακόπτης AF
Μπορεί να καταχωρηθεί μία από τις επιλογές που διέπουν την λειτουργία AF.

Preview lever
Μπορεί να καταχωρηθεί μία λειτουργία οπτικής ή ψηφιακής προεπισκόπησης.

 E-dial
Μπορεί να καταχωρηθεί ένα σύνολο λειτουργιών έκθεσης.

Προσαρμοσμένες λειτουργίες

Η Κ-1 διαθέτει ένα σύνολο από 26 λειτουργίες που μπορείτε να προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

 Διακόπτης κλειδώματος 

Για να αποφύγετε κατα λάθος αλλαγές στις ρυθμίσεις, η K-1 διαθέτει έναν διακόπτη κλειδώματος που προσωρινά απενεργοποιεί τους διακόπτες και τον πίνακα ελέγχου. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ δύο λειτουργιών κλειδώματος: Τύπος 1 για να αποτρέψετε κατα λάθος αλλαγές στις ρυθμίσεις της έκθεσης και Τύπος 2 για να αποτρέψετε κατα λάθος αλλαγές στις λειτουργικές ρυθμίσεις.

 

 


Συμπαγές και στιβαρό σώμα

Αξιοσημείωτη ευελιξία, παρά  τον 35mm full-frame σχεδιασμό του

Η K-1 κληρονόμησε την γενική ιδέα της PENTAX για συμπαγές σώμα και ευκολία στη χρήση. Η PENTAX ανακατασκεύασε πλήρως την μηχανική μονάδα που εμπεριέχει το κύκλωμα του κλείστρου και τους κινητήριους μηχανισμούς του κάτοπτρου, ενώ άλλαξε την θέση της μονάδας τους σκόπευτρου για να κρατήσει το ύψος της κάμερας στο ελάχιστο δυνατό. Η προηγμένη τεχνολογία συσκευασίας υψηλής πυκνότητας της PENTAX πέτυχε να δημιουργήσει ένα συμπαγές και ευέλικτο σώμα για την νέα Κ-1.

Μπροστά: Κάμερα PENTAX APS-C SLR
Πίσω: Κάμερα PENTAX 35mm full-frame SLR (K-1)

 

Κατασκευή κυμαινόμενου κάτοπτρου 

Με σκοπό να φιλοξενήσει τον αισθητήρα εικόνας 35mm full-frame  και να καλύψει τη φωτεινή ροή του μεγάλου σκόπευτρου με σχεδόν 100% οπτικό πεδίο , ήταν απαραίτητο να αυξηθεί το μέγεθος του βασικού κάτοπτρου και του κουτιού του. Για να ελαχιστοποιηθεί το μέγεθος του κουτιού του κάτοπτρου, η PENTAX ανέπτυξε ένα νέο μηχανισμό που ανασύρει το κύριο κάτοπτρο καθώς κινείται προς τα επάνω.

 Βάση φακού

 Παράθυρο κλείστρου

 Κίνηση του κύριου κατόπτρου

Κίνηση του κύριου κάτοπτρου χωρίς την κατασκευή του  κυμαινόμενου κάτοπτρου (Floating Mirror Structure) όπου το κάτοπτρο χτυπάει στη βάση του φακού.

 Το κύριο κάτοπτρο και ο άξονας που ανασύρεται στην όρθια θέση.

Εννοιολογική εικόνα της Κατασκευής Κυμαινόμενου Κάτοπτρου

 

Λειτουργίες λήψης εικόνας

Μία σειρά από λειτουργίες φωτογράφισης για να αιχμαλωτίζετε τις σημαντικές στιγμές σας χωρίς αποτυχία 

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR

Διάφραγμα  : F3.5 ; Ταχύτητα κλείστρου : 1/160 sec. ; Αντιστάθμιση έκθεσης : 0.0EV ;
Ευαισθησία : ISO 100 ; Ισορροπία λευκού : Daylight ; Custom image : Portrait

Σύστημα ανάλυσης σκηνής σε πραγματικό χρόνο της PENTAX

Βελτιστοποιώντας την απόδοση των συστημάτων  AE και AF και την ευκολία της σύνθεσης εικόνας

Υποστηριζόμενο από τον αισθητήρα  με τα σχεδόν 86,000-pixel RGB και τη νέα μηχανική απεικόνισης  PRIME IV, το σύστημα της PENTAX Real-time Scene Analysis, αναλύει παράγοντες όπως η κατανομή φωτεινότητας στο οπτικό πεδίο, το κύριο χρώμα του θέματος προς φωτογράφιση και την κίνησή του με τέλεια ακρίβεια. Επιπρόσθετα, υιοθετώντας μία επαναστατική τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται deep learning με αλγόριθμο ανίχνευσης εικόνας*, αυτό το σύστημα αξιολογεί την κάθε σκηνή ξεχωριστά με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ βελτιώνεται η ακρίβεια και η απόδοση της φωτομέτρησης, ο έλεγχος της έκθεσης και η αυτόματη εστίαση και επιλέγεται  η  καταλληλότερη τελική πινελιά για τη συγκεκριμένη σκηνή ή σύνθεση.

* Η πρότυπη τεχνολογία της  RICOH είναι διαθέσιμη κατά τη λήψη μέσω του σκόπευτρου όταν η κατάσταση της έκθεσης είναι ρυθμισμένη στη λειτουργία Scene Analyze Auto και η κατάσταση Custom Image είναι ρυθμισμένη στο Auto Select.

SAFOX 12 

Νέο σύστημα AF, με εκτεταμένη περιοχή ανίχνευσης  AF 

To κάδρο AF της Κ-1 πλατύνθηκε για μεγαλύτερη ευκολία στη σύνθεση της εικόνας σε μεγαλύτερο οπτικό πεδίο 35mm full-frame. Χάρη στην ανάπτυξη του νέου αισθητήρα, SAFOX 12 AF ,  η περιοχή της αυτόματης εστίασης είναι περίπου 40% μεγαλύτερη από τα κοινά AF κάδρα.* Προκειμένου να περιέχει μια μεγαλύτερη οπτική διαδρομή που απαιτείται για την εκτεταμένη περιοχή AF μέσα στο μικρό σώμα, η K-1 διαθέτει έναν καινοτόμο, αποδοτικό οπτικό σχεδιασμό στον οποίο το εισερχόμενο φως στρέφεται πίσω μέσα στη μονάδα AF. Χάρη στη βελτίωση του συγκεντρωτικού φακού, παρέχει επίσης αυξημένο αριθμό σημείων του αισθητήρα AF (33 στο σύνολο). Αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα  AF ενισχύει τόσο τις μικρές διαστάσεις όσο και την εξαιρετική απόδοση σχηματισμού εικόνας.

Μονάδα SAFOX 12 AF

Αυτή η νέα μονάδα αισθητήρα AF διαθέτει 2 ανακλαστικά κάτοπτρα. Ανακλώντας τη ροή του εισερχόμενου φωτός δύο φορές σε αυτά τα κάτοπτρα, παρέχει μεγαλύτερη οπτική διαδρομή, ενώ το συνολικό του μέγεθος έχει διατηρηθεί σχεδόν αναλλοίωτο με το SAFOX 11

 Ανακλαστικό κάτοπτρο  Οπτική διαδρομή  Συγκεντρωτικός φακός Φακός διαχωρισμού  Φίλτρο IR-cut  Αισθητήρας AF 

Αισθητήρας φωτομέτρησης 86,000-pixel RGB 

Ανάλυση σκηνής υψηλής ακρίβειας  στο χρώμα, το σχήμα και την κίνηση του θέματος

Ο αισθητήρας φωτομέτρησης της K-1 με σχεδόν 86,000-pixel RGB, δεν παρέχει μόνο καταπληκτική ισχύ ανάλυσης, αλλά ανιχνεύει και τα χρώματα με τέλεια ακρίβεια. Μετά τη ακριβή μέτρηση του σχήματος του θέματος, του κύριου χρώματος και της κίνησης του, μεταφέρει τα δεδομένα στο σύστημα της PENTAX, Real-time Scene Analysis, για  επιπλέον ανάλυση μεγαλύτερης ακρίβειας.

Σύστημα AF 33 σημείων με 25 αισθητήρες σε σχήμα σταυρού 

Διασφαλίζει αξιόπιστη, αλάνθαστη εστίαση 

To εξελιγμένο σύστημα AF 33 σημείων της Κ-1   κατανέμει τους αισθητήρες AF με μεγάλη πυκνότητα ώστε να ελέγχει αποτελεσματικά κρίσιμες περιοχές του πεδίου εικόνας, ενώ παρέχει 25  αισθητήρες σε σχήμα σταυρού για να διασφαλίσει εστίαση εξαιρετικής ακρίβειας.

 Αισθητήρες σε σχήμα σταυρού Γραμμικοί αισθητήρες   Γραμμικός αισθητήρας με F2.8 ροή φωτεινότητας

Σύστημα AF αισθητήρων με ροή φωτεινότητας F2.8 

Τρεις κεντρικοί αισθητήρες σχεδιάστηκαν για να ανιχνεύουν την ροή φωτεινότητας ενός φακού F2.8 για αυτόματη εστίαση εξαιρετικής ακρίβειας. Όταν χρησιμοποιείται πολύ γρήγορος φακός με μικρό βάθος πεδίου, αυτοί οι αισθητήρες μπορούν να βελτιώσουν δραματικά την ακρίβεια της εστίασης.
 

Select Zone

Select-area expansion

Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να επιλέγετε ένα σύνολο από 9 σημεία που σχηματίζουν τετράγωνο, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί όπου επιθυμείτε απλά κουνώντας το κεντρικό σημείο. Αυτό ανιχνεύει το θέμα που έχει τοποθετηθεί στο τετράγωνο, βελτιώνει την εστίαση, και παρακολουθεί τις κινήσεις του αυτόματα.

Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα από τα 33 σημεία AF για να κάνετε εστίαση στο θέμα, και κάνει την Κ-1 να παρακολουθεί αυτόματα το θέμα και να επαναεστιάζει σε αυτό με τη βοήθεια των γειτονικών σημείων, ακόμη και αν κινηθεί από το αρχικό σημείο. Μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή διευρυμένη περιοχή από 9, 25 ή 33 σημεία.*

    Ο Αριθμός των σημείων AF μπορεί να μειωθεί αν η επιλεχθείσα περιοχή περιλαμβάνει μία περιοχή έξω από το κάδρο AF.

Λειτουργία Auto Tracking με το σύστημα Real-time Scene Analysis της PENTAX

Yποστηριζόμενη από το σύστημα Real-time Scene Analysis της PENTAX, η λειτουργία Auto Tracking της K-1 ανιχνεύει με ακρίβεια την κίνηση του θέματος βασισμένη σε ποικίλους παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του χρώματος, έπειτα διατηρεί την εστίαση πάνω στο θέμα καθ' όλη τη διαδικασία απεικόνισης μετακινώντας αυτόματα το σημείο εστίασης.

Αυτόματη λειτουργία Scene Analyze 

Δραματικά βελτιωμένη ακρίβεια, μέσω την υιοθέτησης της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης

Υποστηριζόμενη από το σύστημα Real-time Scene, η λειτουργία Scene Analyze AUTO της Κ-1 αυτόματα βελτιώνει τις ρυθμίσεις έκθεσης και επιλέγει την καταλληλότερη τελική πινελιά για το θέμα σας. Όταν χρησιμοποιείτε το σκόπευτρο, λαμβάνει επιπλέον υποβοήθηση από ένα αλγόριθμο που υιοθετεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης deep learning, και κάνει εκτεταμένη ανάλυση της δοθείσας σκηνής βάσει τεράστιου όγκου δεδομένων από προηγούμενες σκηνές.

Σύστημα πολλαπλών λειτουργιών AE

Γρήγορο κλείστρο 1/8000-sec

Μία επιλογή από ξεχωριστές λειτουργίες αυτόματης έκθεσης

Εξαιρετική ακρίβεια στη λειτουργία και αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα

Επιπρόσθετα με τις συμβατικές λειτουργίες Program (P), Aperture-Priority (A) και Shutter-Priority (Tv), η K-1 παρέχει τις πρωτότυπες λειτουργίες της PENTAX Sensitivity-Priority (Sv) και Shutter-speed/Aperture-Priority (TAv), που και οι δύο διασφαλίζουν σωστή έκθεση στο θέμα ρυθμίζοντας την ευαισθησία του ISO πιο έντονα στο λειτουργικό ελέγχου έκθεσης. Αυτό το σύστημα πολλαπλών λειτουργιών εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο των ρυθμίσεων έκθεσης για να εκφράσει την κίνηση του θέματος ή το βάθος του πεδίου. Επιπλέον παρέχει ένα μεγάλο εύρος αντιστάθμισης της έκθεσης στο ±5EV (κατά την λήψη φωτογραφίας) ώστε να διευρύνει το φάσμα ελέγχου της έκθεσης.

Η K-1 διαθέτει ένα κάθετο κλείστρο που ελέγχεται ηλεκτρονικά για να βελτιστοποιήσει τις επιδόσεις του 35mm full-frame αισθητήρα εικόνας. Με μέγιστη ταχύτητα  1/8000 second, σας επιτρέπει να ανοίγετε το διάφραγμα, ακόμη και σε φωτεινές τοποθεσίες και να εκμεταλλεύεστε πλήρως το εφέ bokeh (defocus) που δημιουργείται από τον μεγάλο αισθητήρα εικόνας. Επιπλέον παρέχει συγχρονισμένη ταχύτητα του φλας 1/200 second. Αυτή η μονάδα σχεδιάστηκε για να είναι μικρή και ελαφριά με καλά ισορροπημένο συνδυασμό λειτουργικότητας μεγάλης ακρίβειας και εξαιρετικής ανθεκτικότητας.

Λειτουργία High-speed drive 
 

Μεγάλη χωρητικότητα καταγραφής εικόνων σε συνεχόμενη φωτογράφιση

Άψογη συνεχής φωτογράφιση περίπου 4.4 εικόνες το δευτερόλεπτο

Μέγιστη χωρητικότητα 100 εικόνες υψηλής ποιότητας 36-megapixel

Η K-1 παρέχει συνεχόμενη  λήψη υψηλής ταχύτητας με μέγιστη ταχύτητα περίπου 4.4 εικόνες το δευτερόλεπτο (στη ρύθμιση CH). Μπορείτε επιπλέον να αλλάξετε στιγμιαία στη ρύθμιση προαιρετικής ταχύτητας με 3 εικόνες το δευτερόλεπτο (CM) χρησιμοποιώντας το κεντρικό μενού ή το Smart Function. Σε λειτουργία APS-C Crop, το drive speed μπορεί να φθάσει μέχρι και can be boosted to as high as approximately 6.5 εικόνες το δευτερόλεπτο για να διασφαλίσει γρήγορη απόκριση σε κινούμενα θέματα.

Χάρη στη μνήμη buffer μεγάλης χωρητικότητας , η K-1 σας επιτρέπει να καταγράφετε έναν μεγάλο εικόνων κατά την διάρκεια συνεχόμενης λήψης:περίπου 70 εικόνες JPEG (ή περίπου 17 εικόνες RAW) στη ρύθμιση CH; περίπου 100 εικόνες JPEG (ή περίπου 20 εικόνες RAW)  στη ρύθμιση CM, ή περίπου 100 εικόνες JPEG (ή περίπου 100 εικόνες RAW) σε ρύθμιση CL.*

* Αυτά τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση ο αριθμός των καταγεγραμμένων εικόνων σε format 35mm full-frame, σε μέγεθος JPEG L-size Best format, και σε ISO 100

Hyper Program και Hyper Manual

Ευέλικτος έλεγχος του βάθους πεδίου και της κίνησης του θέματος

Στη λειτουργία Program (P), η K-1 παρέχει τη λειτουργία Hyper Program, το οποίο σας επιτρέπει να θέσετε την επιθυμητή ταχύτητα του κλείστρου ή του διαφράγματος χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ed-dial στην μπροστινή και την πίσω πλευρά, ενώ διατηρείτε ένα καλό επίπεδο έκθεσης. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη να γυρνάτε τον διακόπτη  mode  όταν θέλετε να αλλάξετε από λειτουργία Tv σε Av.

  Μπροστινό e-dial   Πίσω e-dial   Πράσινος διακόπτης   Διακόπτης ΑE-L

 

 

Εννοιολογικό διάγραμμα της λειτουργίας Hyper Program

Eννοιολογικό διάγραμμα της λειτουργίας Hyper Manual

Στη λειτουργία Hyper Manual (M),  ένα πάτημα του πράσινου διακόπτη θέτει τις ίδιες ρυθμίσεις για το διάφραγμα και την ταχύτητα του κλείστρου με την λειτουργία P για την κατάλληλη έκθεση. Μετά μπορείτε να προσαρμόσετε την έκθεση στο επιθυμητό σας επίπεδο χρησιμοποιώντας τους διακόπτες e-dials στο μπροστινό και πίσω μέρος. Με τη δυνατότητα  AE-lock, μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ταχύτητας κλείστρου και/ή διαφράγματος διατηρώντας το αρχικό επίπεδο έκθεσης.

Όταν ορίζετε το Smart Function σε λειτουργία ISO, μπορείτε να απολαύσετε μεγαλύτερη ευελιξία στον έλεγχο των τριών πρωταρχικών παραμέτρων έκθεσης — διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου και ευαισθησία ISO — και στις δύο λειτουργίες P και M, χρησιμοποιώντας σε συνδυασμό τα e-dials της μπροστινής και πίσω πλευράς και τον διακόπτη των ρυθμίσεων (setting dial).

Λειτουργίες φωτογράφισης και σύνθεσης εικόνας

Για ελευθερία δημιουργικότητας και απεριόριστη έμπνευση

HD PENTAX-D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR

Διάφραγμα : F8.0 ; Ταχύτητα κλείστρου : 1/500 sec. ; Αντιστάθμιση έκθεσης : -0.3EV ; Ευαισθησία : ISO 100 ; Ισορροπία λευκού : AWB ; Παραμετροποίηση εικόνας : Landscape

Custom Image

Αβίαστη έκφραση του ιδανικού τόνου και χρώματος για κάθε θέμα

Η λειτουργία Custom Image της Κ-1, σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τις επιθυμητές τελικές πινελιές στην φωτογραφία σας, βάσει του θέματος ή τις δημιουργικές σας προθέσεις. Με την προσθήκη του Auto Select, με το οποίο η κάμερα αυτόματα ανιχνεύει τον τύπο της σκηνής ή του θέματος και επιλέγει την καλύτερη τελική πινελιά για σας, και της λειτουργίας Flat, που παράγει μια βασική εικόνα που μπορείτε πολύ εύκολα να επεξεργαστείτε , η,  K-1 τώρα παρέχει ένα σύνολο από 13 λειτουργίες Custom Image.* Κάθε λειτουργία παρέχει εύκολη ρύθμιση  παραμέτρων όπως ο κορεσμός, το κοντράστ και η  ευκρίνεια.**

* Η λειτουργία Custom Image βρίσκεται πάντα  στο Auto Select όταν η έκθεση της κάμερας βρίσκεται στο AUTO.

** Οι παράμετροι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία  Custom Image.

Flat

Μία επιλογή από λειτουργίες Custom Image 

 • Auto Select

 • Bright

 • Vibrant

 • Radiant

 • Reversal Film

 • Monochrome

 • Cross Processing

 • Muted

 • Flat

 • Natural

 • Portrait

 • Landscape

 • Bleach Bypass

 

Λειτουργίες Clarity control και Skin Tone correction* 

Αντιστάθμιση της "υφής" του θέματος, διατηρώντας τη συνολική ευκρίνεια

Η λειτουργία Clarity control* είναι μία τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας αποτελεσματική στο να αναπαράγει την γυαλιστερή όψη των μετάλλων και την καθαρότητα του ουρανού ή του τρεχούμενου νερού. Ρυθμίζοντας την ομαλότητα μίας μεταξένιας ή φωτεινής επιφάνειας , σας επιτρέπει να ελέγχετε την ποιότητα της "υφής" και τον βαθμό σαφήνειας. 

Η λειτουργία Skin Tone correction**  επαναφέρει την απαλή "υφή" και τον υγιή τόνο στην επιδερμίδα ενώ διατηρεί την απόδοση υψηλής ευκρίνειας στα μαλλιά, στα ρούχα και στον φόντο. 
Απεικονίζει το θέμα σας με απαλή και υγιή επιδερμίδα.

* Και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν από την RICOH Co., Ltd.

** Η λειτουργία Skin Tone correction μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν επιλέγεται η λειτουργία  Face Detection

Clarity Control: -4                    Clarity Control: -0                      Clarity Control: +4

Skin Tone correction: OFF                            Skin Tone correction: ON

HDR

Πιστή αναπαραγωγή των φωτεινών σημείων και των σκιών

Η λειτουργία HDR* (High Dynamic Range) της Κ-1, παρέχει εικόνες όμοιες με αυτές που ανιχνεύουμε με γυμνό μάτι, ελαχιστοποιώντας τα ξεπλυμένα φωτεινά σημεία και τις   κατάμαυρες σκιές, ακόμη και σε σκηνές με πολύ μεγάλο κοντράστ. Επιπλέον σας επιτρέπει να ορίσετε ένα εύρος μεταβολών της έκθεσης ή να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία Automatic Position Adjustment.** Εφόσον αυτή η λειτουργία μπορεί να αποθηκεύσει πρωτότυπα αρχεία εικόνας σε RAW format, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε αλλάζοντας τις ρυθμίσεις HDR ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία HDR. Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή σας και το συμπεριλαμβανόμενο software, μπορείτε επίσης να διαχωρίσετε ένα αρχείο RAW-format σε τρείς διαφορετικές εικόνες RAW-format images, και να τις αποθηκεύσετε ως ξεχωριστά αρχεία.

* Η λειτουργία HDR δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάποιες λειτουργίες φωτογράφισης και δεν είναι συμβατή με κάποιες άλλες λειτουργίες.
** Η λειτουργία Automatic Position Adjustment βρίσκεται πάντα απενεργοποιημένο όταν επιλέγεται η λειτουργία Interval ή Interval Movie shooting.

Πολλαπλή έκθεση

Τρεις τρόποι για να συνθέσετε εικόνες υψηλής δημιουργικότητας


Η K-1 σας επιτρέπει να απαθανατίζετε τον επιθυμητό αριθμό εικόνων — από 2 μέχρι 2,000 — για να συνθέσετε μία σύνθετη εικόνα με 3 λειτουργίες σύνθεσης: average, additive και comparative brightness. Στο In Live View shooting, η K-1 εμφανίζει μια ημιδιάφανη εικόνα της φωτογραφίας που τραβήξατε στην LCD οθόνη, και σας επιτρέπει να κάνετε τέλεια ευθυγράμμιση allowing των εικόνων.

accumulation


 

Ψηφιακά Φίλτρα

Για τη δημιουργία δραματικών έργων τέχνης με ειδικά οπτικά εφέ

Η K-1 σας επιτρέπει να επιλέξετε ανάμεσα από 9 ψηφιακά φίλτρα κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης, και 21 ψηφιακά φίλτρα όταν κάνετε αναπαραγωγή των φωτογραφιών. Μπορείτε να εφαρμόσετε μέχρι και 20 φίλτρα σε κάθε φωτογραφία για να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό, προσωπικό έργο τέχνης.

CTE

Για την έκφραση των χρωμάτων του νου σας και όχι την πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων.

Σε αντίθεση με τη λειτουργία standard auto white balance, που είναι σχεδιασμένο να καταστέλλει την επίδραση των απαλών χρωμάτων στην αναπαραγωγή της εικόνας, η λειτουργία   which is designed to suppress the effect of a light source color on the image’s color reproduction, the CTE (Color Temperature Enhancement) δίνει έμφαση στο κυρίαρχο χρώμα της εικόνας βάσει της θερμοκρασίας χρωμάτων. Είναι χρήσιμο στη φωτογράφιση της ανατολής του ηλίου ή τοπίων καλυμμένων με χιόνι κάτω από συννεφιασμένο ουρανό. Είναι επιπλέον αποτελεσματικό στην παρεμπόδιση του ξεθωριάσματος των χρωμάτων ή της απώλειας των χρωμάτων όπως το σκούρο πράσινο και το αχνό ροζ.

 

AWB                                                                  CTE

Καταγραφή ταινιών

Συμβατή με 4K Διαλειμματική βιντεοσκόπηση

Ταινίες Full HD με υπέροχο εφέ bokeh

Καταγράψτε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο θέμα  σε βίντεο υψηλής ευκρίνειας

Η K-1 καταγράφει υπέροχες, ζωντανές ταινίες. Χάρη στο μικρός βάθος πεδίου που παρέχεται από τον σχεδιασμό 35mm full-frame, δημιουργεί όμορφο και εντυπωσιακό εφέ bokeh. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε ηχητικά βίντεο χρησιμοποιώντας στερεοφωνικό μικρόφωνο (πωλείται ξεχωριστά), ή να ελέγξετε τον ήχο κατά την βιντεοσκόπηση χρησιμοποιώντας ακουστικά (πωλούνται ξεχωριστά).

Η λειτουργία Interval Movie της Κ-1 σας επιτρέπει να καταγράφετε εικόνες ενός αργά μεταβαλλόμενου θέματος σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, και να τις συνδέσετε μεταξύ τους σε μία ταινία. Μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή των αρχείων βίντεο σε 4Κ ανάλυση (3840 x 2160 pixels)* στην οθόνη της, σαν να κάνετε   fast-forward. Επιπλέον η K-1 παρέχει τη δυνατότητα Star Stream, η οποία σας επιτρέπει να σχεδιάσετε τα μαγικά ίχνη των άστρων σε μία ταινία.

* Όταν κάνετε αναπαραγωγή μιας ταινίας σε κάποια άλλη οθόνη πέραν της Κ-1, ο χρήστης καλό είναι να χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό περιβάλλον PC που να υποστηρίζει την ανάλυση 4K.


 

Τεχνολογία Wi-Fi 

Χρησιμοποιήστε εξ'αποστάσεως την κάμερα χρησιμοποιώντας ένα smartphone

Συνδέοντας ασύρματα την K-1 με το smartphone σας, μπορείτε να αιχμαλωτίσετε εικόνες εξ'αποστάσεως, ή να τις προβάλετε στην οθόνη του smartphone σας.* Μπορείτε να ρυθμίσετε ποικίλες λειτουργίες λήψης και να αλλάζετε πολλές βασικές ρυθμίσεις, να προσαρμόσετε την εστίαση, να ελευθερώσετε το κλείστρο και να ελέγξετε τις φωτογραφίες που τραβήξατε.


* Απαιτείται η χρήση της εξειδικευμένης εφαρμογής Image Sync για τις λειτουργίες προβολής  και λήψης εξ' αποστάσεως. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή Image Sync από το  App Store (για τα iPhones) ή από το  Google Play (για τα  Android smartphones).
** Επισκεφτείτε το RICOH IMAGING official website ή επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών για συμβατά λειτουργικά συστήματα.
 

Συμβατότητα με το λογισμικό IMAGE Transmitter 2 

Εγκαθιστώντας το προαιρετικό λογισμικό IMAGE Transmitter 2 στον υπολογιστή σας και συνδέοντας το με την K-1 με τερματικό USB, μπορείτε να λειτουργείτε την K-1, να μεταφέρετε και να αποθηκεύετε αυτόματα τις φωτογραφίες σας και να ελέγχετε όλα τα δεδομένα  στον υπολογιστή σας. Αυτό  αυξάνει σημαντικά την αποδοτικότητα σας σε φωτογραφίσεις σε στούντιο.

Σημείωση: Για την σωστή χρήση, το λογισμικό πρέπει να αναβαθμίζεται στις πιο πρόσφεαες εκδόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε official website.<>
 

Ανάπτυξη δεδομένων RAW μέσα στην κάμερα

Εφαρμογή της επιθυμητής τελικής πινελιάς χωρίς τη χρήση υπολογιστή

Η K-1 παρέχει αρχεία RAW-format, που αποθηκεύονται ξεχωριστά ως αρχεία JPEG  ή TIFF. ΑΥτό προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις τελικές πινελιές μιας φωτογραφίας ώστε να  έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στις δημιουργικές σας προθέσεις, χωρίς τη χρήση υπολογιστή. Χάρη στο μεγάλο εύρος ρυθμιζόμενων παραμέτρων, μπορείτε να προσθέσετε τις επιθυμητές τελικές πινελιές στην φωτογραφία σας αναξάρτητα από την τοποθεσία, μέχρι να είστε πλήρως ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Επίσης η K-1  διαθέτει μία νέα επιφάνεια εργασίας για πιο βολική και ευέλικτη ρύθμιση των παραμέτρων.

Διπλή υποδοχή καρτών μνήμης

2 κάρτες μνήμη SD για μεγάλο όγκο δεδομένων εικόνας 

Η υποδοχή καρτών μνήμης της K-1 δέχεται 2 κάρτες SD memory, με επιλογή από τρεις τρόπους αρχειοθέτησης: “Serial” για να αποθηκεύετε μεγάλο όγκο δεδομένων διαδοχικά από την μία κάρτα στην άλλη; “Duplicate” (ταυτόχρονη αρχειοθέτηση) για  απλοποιημένη αποθήκευση εφεδρικών αντίγραφων, και “RAW/JPEG Division” για διαχωρισμένα δεδομένα αρχείων βάσει του format καταγραφής τους.
Είναι επίσης δυνατό να αντιγράψετε μια αποθηκευμένη φωτογραφία από την μία κάρτα στην άλλη.

 

 

Λογισμικό Digital Camera Utility 5

Εξειδικευμένο λογισμικό για επεξεργασία και προβολή υψηλής ποιότητας


Υποστηριζόμενο από το περίφημο λειτουργικό ανάπτυξης εικόνας SILKYPIX®, αυτό το λογισμικό σας επιτρέπει να προβάλετε τις αποθηκευμένες φωτογραφίες και να τις αναπτύσσετε σε αρχεία RAW-format στον υπολογιστή σας. Είναι συμβατό με τις νέες λειτουργίες της K-1, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Flat και Custom Image και  Motion Correction του συστήματος Pixel Shift Resolution.

Στην κορυφή