RICOH GR III - Περιγραφή

 

 

H απόλυτη snapshot κάμερα.
 

Ενώ μένει πιστή στην κλασική φιλοσοφία της, η GR συνεχίζει να εξελίσσεται.
 

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας και φορητότητα για να φωτογραφίζετε οτιδήποτε βλέπετε.
 

Ταχύτητα που την καθιστά έτοιμη να αιχμαλωτίσει φωτογραφικές ευκαιρίες σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
 

Ευκολία στη χρήση και αξιοπιστία, ένα εργαλείο δημιουργικής έκφρασης. 
 

Η GR III είναι ένας νέος προορισμός για να αναζητήσετε.
 

Αυτό το μοντέλο προσφέρει την ουσία της αποτύπωσης των στιγμών στο χρόνο ως φωτογραφίες.
 

Εμπειρευτείτε την ουσία της GR.

Εικόνες Υψηλής Ποιότητας

ΝΕΟ
Φακός GR & Μείωση Κραδασμών Νέας Σχεδίασης

Αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ένα νέο φακό GR ο οποίος υπερέχει σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους φακούς GR χάρη στις εκπληκτικές του οπτικές επιδόσεις.
Ένα σύστημα 6 στοιχείων σε 4 ομάδες χρησιμοποιείται για να πετύχει σαφείς εικόνες από το κέντρο μέχρι τις άκρες με καθαρή απεικόνιση. Το οπτικό σύστημα είναι λεπτό και μικρό ώστε το σώμα να μπορεί να φιλοξενήσει τον μηχανισμό μείωσης κραδασμών. Τα αποτελέσματα, στην ποιότητα εικόνας από την κίνηση της κάμερας, μειώνονται και οι πλήρεις δυνατότητες, των οπτικών επιδόσεων του νεοσχεδιασμένου φακού GR, μεγιστοποιούνται για μια ποικιλία θεμάτων.

 

ΝΕΟ
Αισθητήρας Εικόνας 24.2 M APS-C

Περίπου 24.24 ενεργά megapixels παρέχουν υψηλή ποιότητα εικόνας, και η κατασκευή με προσομοιωτή φίλτρου anti-aliasing προσφέρει υψηλή ευκρίνεια που αποδίδει ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

ΝΕΟ
Χαμηλός Θόρυβος, Μέγιστο ISO 102400

Πρωτότυπη επεξεργασία μείωσης θορύβου οδηγεί σε υψηλή ποιότητα εικόνας ακόμη και σε υψηλή ευαισθησία ISO. Υποστηρίζεται καταγραφή 14-bit RAW για πλούσια τονική αναπαραγωγή.

ΝΕΟ
GR ENGINE 6 Νέας Σχεδίασης

Ο νέος επεξεργαστής εικόνας παρέχει περαιτέρω βελτιώσεις στην απόδοση της ποιότητας εικόνας, με περίτεχνες, λεπτομερείς απεικονίσεις σε όλο το φάσμα ευαισθησίας και εκπληκτική αναπαραγωγή χρωμάτων.

Άμεση Απόκριση

ΝΕΟ
Γρήγορο Υβριδικό Σύστημα AF

Ο μηχανισμός AF αντιστοίχισης φάσης προσδίδει γρήγορη λειτουργία AF και ο μηχανισμός Image plane phase-matching AF ανίχνευσης κοντράστ προσφέρει εκπληκτική ακρίβεια εστίασης. Tα καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτούς τους δύο τύπους συνδυάζονται για να δημιουργήσουν έναν εφεδρικό μηχανισμό AF. Το κοινό πρόβλημα της εύρεσης σημείων εστίασης σε αυτόματη εστίαση ανίχνευσης κοντράστ μειώνεται σημαντικά σε αυτό το μοντέλο. Το υβριδικό σύστημα προσφέρει ταχύτερη αυτόματη εστίαση και μεγαλύτερη ακρίβεια.

ΝΕΟ
Μηχανισμός Μείωσης Κραδασμών για αντιστάθμιση 4 βημάτων*

Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί αισθητήρα τύπου, με μηχανισμό Μείωσης Κραδασμών. Προσφέρει αντιστάθμιση σε 3 άξονες.
*Μετατροπή ταχύτητας κλείστρου. CIPA standard.

ΝΕΟ
Άμεσος Έλεγχος

Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με οθόνη LCD που υποστηρίζει λειτουργία αφής και βολικά πλήκτρα ελέγχου. Αυτά τα χαρακτηριστικά παρέχει γρήγορο έλεγχο στην κίνηση του πλαισίου AF και άμεση πρόσβαση στο μενού.

Φορητότητα

ΝΕΟ
Ακόμη πιο μικρό μέγεθος που την καθιστά κορυφαία snapshot κάμερα

Το μέγεθος του σώματος είναι περίπου το ίδιο με αυτό της GR DIGITAL IV (μοντέλο με αισθητήτρα εικόνας τύπου 1/1.7) ενώ προσφέρει μία εντελώς νέα διάσταση στις επιδόσεις της σειράς GR. Βελτιώνεται ο έλεγχος ενώ διατηρείται η φορητότητα, φέρνοντάς της ένα βήμα πιο κοντά στην απόλυτη κάμερα snapshot.

Εξέλιξη

Λογισμικό με Διευρυμένη Λειτουργικότητα για συνεχώς εξελισσόμενη GR III

Η GR III συνεχίζει να εξελίσσεται χάρη στις πιο πρόσφατες αναβαθμίσεις στο firmware. H λογισμικό διευρυμένης λειτουργικότητας παρέχεται για να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις.

Ευέλικτη Εξατομίσκευση

Συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες μπορούν να καταχωρηθούν στα κουμπιά ADJ και Fn. Άλλοι έλεγχοι μπορούν να προσαρμοστούν για μικρορυθμίσεις στη λειτουργία της κάμερας, καθιστώντας την κάμερα εύχρηστη και ταιριαστή στο φωτογραφικό σας στιλ.

Λειτουργία Image Control & Προσαρμογή Εικόνων JPEG

H GR III διαθέτει πολλές επιλογές προηγμένων λειτουργιών δημιουργίας εικόνας. Οι παράμετροι προσαρμογής εικόνας επανασχεδιάστηκαν σε 10 επιλογές της λειτουργίας Image Control για τη φωτογράφιση. Κατά την αναπαραγωγή, οι τόνοι των εικόνων JPEG μπορούν να προσαρμοστούν και να αποθηκευτούν ως νέο αρχείο.

Η GR III στο Παρίσι
~τα παρασκήνια~

 

Μία Νέα Διάσταση στην Περιγραφική Απόδοση


1/125 sec., F2.8, ISO2000, EV -0.7, WB: Multi Auto White Balance

Υψηλή Ευκρίνεια και Υψηλό Κοντράστ
Εισαγωγή στην Σαφή Απεικόνιση του Νέου Φακού GR

Ο φακός GR με τη νέα κατασκευή σχεδιάστηκε για ακόμη υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Αυτός ο φακός χρησιμοποιεί ένα λεπτό οπτικό σύστημα 6 στοιχείων σε 4 ομάδες ενώ διατηρεί το εστιακό μήκος στα 18.3 mm (σε φορμά 35 mm ισοδύναμο 28 mm) και τη φωτεινότητα στο F2.8. Ο δείκτης υψηλής διαθλάσεως, το γυαλί χαμηλής διασποράς και το ασφαιρικό, υψηλής ακρίβειας, μορφοποιημένο γυαλί είναι βέλτιστα τοποθετημένα για να μειώσουν τις παραμορφώσεις και τις χρωματικές εκτροπές στο έπακρο, προσδίδοντας σαφήνεια υψηλού επιπέδου. Αυτό οδηγεί σε εικόνες ευκρινείς και καθαρές σε ολόκληρο το πλαίσιο, από την ευρύτερη ρύθμιση διαφράγματος.

ΝΕΟ
Λεπτομερής Περιγραφική Ισχύ του Μεγάλου Αισθητήρα Εικόνας 24.2 M APS-C 

Αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με έναν υψηλής ανάλυσης, μεγάλου εύρους δυναμικής και μεγάλου μεγέθους αισθητήρα εικόνας APS-C CMOS (περίπου 24.24 ενεργά megapixels). Έχει περίπου 1.5 φορές τα pixel της GR II και κατασκευή με προσομοιωτή φίλτρου anti-aliasing που χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά φακού υψηλής ανάλυσης για αναπαραγωγή λεπτομερειών υψηλής ευκρίνειας. Τόσο ο αισθητήρας εικόνας όσο και ο φακός έχουν βελτιωθεί για την παραγωγή της καλύτερης δυνατής ποιότητας εικόνας.

 

 

ΝΕΟ
Προηγμένη Επεξεργασία Εικόνας και Απόκριση
Γνωρίστε τον νέο GR ENGINE 6

Ο επεξεργαστής εικόνας σε αυτό το μοντέλο είναι ο νέος GR ENGINE 6. Ανεβάζει την ουσιαστική απόδοση υψηλής ποιότητας εικόνας της GR σε ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο λεπτομέρειας. Η ταχύτερη επεξεργασία καθιστά δυνατή την ύπαρξη του αισθητήρα εικόνας πολλών pixel καθώς και την διαβάθμιση πολλαπλών επιπέδων σε 14-bit RAW. Αυτό συμβάλει επίσης σε βελτιωμένη απόκριση και λειτουργικότητα στην αυτόματη εστίαση και τις ταινίες.

NEO
Λήψεις σε ISO 102400 είναι δυνατές χάρη στην πρωτότυπη τεχνολογία επεξεργασίας σήματος

Ένας επεξεργαστής υψηλής απόδοσης "Επιταχυντής" υιοθετείται σε αυτό το μοντέλο ως ένας ισχυρός τρόπος υποστήριξης της υψηλής ποιότητας εικόνας. Η έξοδος σήματος από τον αισθητήρα εικόνας αποστέλλεται στον επεξεργαστή αφού έχει επεξεργαστεί κατάλληλα.
Αυτό μειώνει τον θόρυβο, προσδίδοντας εξαιρετική ανάλυση και αναπαραγωγή χρωμάτων σε όλο το φάσμα ευαισθησίας. Επιπλέον, καθίσταται δυνατή και η λήψη σε ISO 102400.

1/125 sec., F2.8, ISO2000, EV -2, WB: Multi Auto White Balance

ΝΕΟ
Μείωση Κραδασμών 4 βημάτων σε 3 άξονες για υψηλή ποιότητα εικόνας σε ένα ευρύ φάσμα λήψεων

Η κίνηση της κάμερας μειώνεται, για σαφείς εικόνες ακόμη και όταν πραγματοποιείτε snapshots σε κλάσματα δευτερολέπτου. Ο μηχανισμός μείωσης κραδασμώνς υπάρχει στην κατασκευή παρ' ότι το μέγεθος του σώματος της GR III είναι πιο μικρό από του προκατόχου της. Αυτή ελαχιστοποιεί τις κινήσεις σε 3 άξονες, συμπεριλαμβανομένων των yaw, pitch και raw. Αντισταθμιστικά εφέ προσφέρονται μέχρι και 4 βήματα της ταχύτητας κλείστρου*.

*CIPA standard.

ΝΕΟ
Προσομοιωτής φίλτρου AA για μείωση των χρωματικών εκτροπών και του moiré χάρη στο μηχανισμό μείωσης κραδασμών

Τα αποτελέσματα του οπτικού anti-aliasing (AA) φίλτρου λαμβάνονται με την μείωση κραδασμών. Μετακινώντας ελάχιστα τον αισθητήρα εικόνας κατά την έκθεση καταστέλλει τις χρωματικές εκτροπές και το moiré. Μπορείτε να επιλέξετε είτε να δοθεί προτεραιότητα στην ανάλυση είτε στην μείωση των χρωματικών εκτροπών και του moiré ανάλογα με το θέμα σας. Επιλέξτε [High] ή [Low] για τη ρύθμιση του εφέ.

● Επαρκής λειτουργικότητα μπορεί να επιτευχθεί όταν η ταχύτητα κλείστρου είναι μικρότερη από 1/1000 sec.

 

Αιχμαλωτίστε τη Στιγμή


1/1250 sec., F5.6, ISO100, EV -1, WB: Daylight

ΝΕΟ
Μικρό σώμα και λειτουργικός σχεδιασμός εφοδιασμένα με υψηλή απόδοση

Η GR III σχεδιάστηκε με στόχο τη διατήρηση του μικρού μεγέθους του σώματος με παράλληλη προσθήκη λειτουργικότητας υψηλού επιπέδου. Αυτό το μοντέλο είναι ένα μέγεθος μικρότερο από την GR II και περίπου το ίδιο μέγεθος με την GR DIGITAL IV με αισθητήρα εικόνας τύπου 1/1.7. Διαθέτει μινιμαλιστικό σχέδιο που συνδυάζει τη φορητότητα και την έκφραση. Το κάτω μέρος και η διάταξη των κουμπιών είναι πλήρως μελετημένα για να προσφέρουν άνετη χρήση με το ένα χέρι.

NΕΟ
Υβριδικό Σύστημα AF με συνδυασμό ΑF αντιστοίχισης φάσης και ανίχνευσης κοντράστ

Το σύστημα AF είναι ένα υβρίδιο AF αντιστοίχισης φάσης και AF ανίχνευσης κοντράστ. Tο πλεονεκτίματα AF αντιστοίχισης φάσης είναι η γρήγορη λειτουργία αυτόματης εστίασης ενώ της AF ανίχνευσης κοντράστ είναι η ακρίβεια εστίασης. Με το συνδυασμό των δύο το κοινό πρόβλημα της εύρεσης σημείων εστίασης σε αυτόματη εστίαση ανίχνευσης κοντράστ μειώνεται σημαντικά σε αυτό το μοντέλο.

NEΟ
Γρήγορη εκκίνηση περίπου 0.8 sec

Ένα μοτέρ υψηλής εξόδου χρησιμοποιείται για να κινήσει γρήγορα τον φακό και να τον φέρει σε κατάσταση λήψης. Επιπλέον, ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κατά την εκκίνηση μειώνει τον χρόνο που χρειάζεται η μηχανή για να ενεργοποιηθεί. Το ενσωματωμένο κάλυμμα του φακού καθιστά περιττή την αφαίρεση του εξωτερικού καλύμματος, ώστε να μην χάσετε ποτέ κάποια απρόσμενη φωτογραφική ευκαιρία.

 

1/125 sec., F2.8, ISO320, EV -3, WB: Daylight

 

 

Λειτουργίες εστίασης ταιριάζουν σε ποικίλα θέματα και φωτογραφικά στιλ

Οκτώ λειτουργίες εστίασης είναι διαθέσιμες συμπεριλαμβανομένης της νέας "Continuous AF" για πιο ευέλικτο φωτογραφικό στιλ. Η νέα οθόνη LCD που υποστηρίζει λειτουργία αφής συμπεριλαμβάνεται για άμεσο έλεγχο του πλαισίου AF χρησιμοποιώντας απαλές κινήσεις. Μπορείτε επίσης να εστιάσετε  (Touch AF) και να φωτογραφίσετε εν κινήσει το πλαίσιο AF για γρήγορες λήψεις οποιασδήποτε σύνθεσης.

 

Αυτόματη εστίαση με ανίχνευση προσώπου, ιδανική για πορτρέτα

Η κάμερα ανιχνεύει πρόσωπα και εστιάζει σε αυτά. Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε [Auto Area AF], [Select AF], και [Pinpoint AF]. Είναι επίσης δυνατό να ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία στο [Auto Area AF] μόνο. Με αυτή τη ρύθμιση, όταν θέλετε να εστιάσετε σε αντικείμενα αντι για πρόσωπα, απλά αλλάξτε τις λειτουργίες εστίασης χωρίς να απενεργοποιήσετε την ανίχνευση προσώπων.

Full Press Snap και δεν θα χάσετε ποτέ λήψη

Όταν πατάτε πλήρως το κουμπί του κλείστρου, η κάμερα απελευθερώνει το κλείστρο σε μια προκαθορισμένη απόσταση. Αυτή η λειτουργία γρήγορων λήψεων είναι μοναδική στην GR, καθώς εκμηδενίζει τη χρονική καθυστέρηση εστίασης όταν πατάτε το κουμπί του κλείστρου μέχρι τη μέση ώστε να μπορείτε να φωτογραφίσετε στη στιγμή και να απαθανατίσετε σκηνές σε κλάσματα δευτερολέπτου.

1/125 sec., F2.8, ISO250, EV 0.7, WB: Daylight

1/320 sec., F4.5, ISO100, EV -0.7, WB: Daylight

NEO
Οθόνη αφής και κουμπιά ελέγχου για διαισθητικό έλεγχο

Η οθόνη LCD διαθέτει πάνελ αφής , απλά πατήστε και σύρτε το για να μετακινήσετε το πλαίσιο ΑF ή για πρόσβαση στο μενού. Μπορείτε ακόμη να μεγενθύνετε εικόνες κατά την αναπαραγωγή ή να δείτε προηγούμενες και επόμενες φωτογραφίες. Τα κουμπιά ελέγχου τοποθετούνται γύρω από το κουμπί 4 κατευθύνσεων. Αυτή η διάταξη καθιστά εύκολη την γρήγορη λειτουργία της κάμερας με απλές κινήσεις ενώ κρατάτε με ασφάλεια την κάμερα.

 
Εξατομικευμένες λειτουργίες που εξυπηρετούν το μοναδικό σας στιλ

Η λειτουργία ADJ και το κουμπί Fn εξατομικεύονται. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις της κάμερας που ταιριάζουν καλύτερα με τις φωτογραφικές προθέσεις ή το θέμα σας, στο U1/U2/U3, καθιστώντας τον έλεγχο πιο βολικό και ταιριαστό με το φωτογραφικό σας στιλ.

 

Απαθανατίστε τον κόσμο όπως τον φαντάζεστε


1/50 sec., F2.8, ISO400, EV -2, WB: Multi Auto White Balance

ΝΕΟ
Λειτουργία Image Control για δημιουργική ευχαρίστηση

Η νέα λειτουργία της GR III, Image Control, παρέχει έλεγχο φινιρίσματος νέου τύπου, ο οποίος ενσωματώνει effect modes στη συμβατική λειτουργία ρύθμισης εικόνας. Χρησιμοποιώντας 10 βασικά Image Control modes*, μπορείτε να προσαρμόσετε εύκολα ποικίλες παραμέτρους, όπως ο κορεσμός, η απόχρωση, το κοντράστ, σαφήνεια, σκιές, τόνος, φίλτρα, κόκκοι και άλλα στο επιθυμητό επίπεδο ώστε να δώσει το φινίρισμα της επιλογής του. Ένα σετ από προσαρμόσιμες ρυθμίσεις μπορεί να προστεθεί ως custom setting στη λειτουργία Image Control.

● Οι παράμετροι που μπορούν να προσαρμοστούν διαφέρουν ανάλογα με την επιλογή Image Control.
*Αυτές η παράμετροι θα είναι διαθέσιμες μέσω αναβάθμισης firmware.

  • Standard

  • Vivid

  • Hi-Contrast B&W 

  • Monotone

  • Soft Monotone

  • Hard Monotone

  • Positive Film

  • Bleach Bypass

  • Retro

  • HDR Tone

NEO
Aπόσταση εστίασης 6 cm για λήψεις Macro

Η λειτουργία Macro σας επιτρέπει να εστιάσετε με AF σε απόσταση μεταξύ 6 και 12 εκατοστών από το τέλος του φακού. Αυτό οδηγεί σε περίπου μεγέθυνση 0.35x σαν να υπήρχε μετατροπέας macro GM-1 στην GR II χωρίς την ανάγκη επιπλέον φακού. Απλά πιέστε το κουμπί macro για να απαθανατίσετε εντυπωσιακές κοντινές φωτογραφίες με πλούσιο εφέ bokeh.

* Το Macro mode και το normal mode πρέπει να εναλλάσσονται χειροκίνητα.
* Η κάμερα αλλάζει σε Macro mode όταν η εστίαση ορίζεται στο [Snap] ή [∞].

Αιχμαλωτίστε τα ίχνη από την κίνηση των αστεριών με το περιβάλλον τοπίο ακόμη και μέσα στην πόλη με διαλημματική σύνθεση

Mε αυτή τη λειτουργία, η κάμερα αυτόματα πραγματοποιεί συνεχόμενες λήψεις με προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να επιλέξετε αυτή τη λειτουργία από τα drive modes για στιγμιαίες λήψεις. Οι ρυθμίσεις έχουν αναθεωρηθεί και εξειδικευτεί για απαθανάτιση του ίχνους των αστεριών. Ο χρόνος λήψης μπορεί να ορισθεί κάθε 10 λεπτά (μέχρι 24 ώρες), μπορείτε να επιλέξετε από απεριόριστο χρόνο λήψης και να αποθηκεύσετε προσωρινές εικόνες και ρυθμίστε την ώρα.

● Χρησιμοποιήστε τρίποδο. Σημειώστε ότι μικρή ταχύτητα κλείστρου, μείωση θορύβου και ο SR απενεργοποιούνται.
● Η εστίαση, η έκθεση και η ισορροπία λευκού ορίζονται στην πρώτη λήψη.
 

1/60 sec., F2.8, ISO100, EV -0.7, WB: Multi Auto White Balance

4 sec., F2.8, ISO200, EV 0.0, WB: Color Temperature

Διευρύνετε τις δυνατότητες έκφρασης με το 35mm/50mm Crop mode

Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να φωτογραφίζετε σε γωνία θέασης ισοδύναμη με το εστιακό μήκος 35 mm ή 50 mm. Ο υψηλής ανάλυσης αισθητήρας εικόνας 24M καθιστά δυνατή την καταγραφή καθαρών εικόνων μέχρι 15M (35 mm) και 7M (50 mm). Αυτή η λειτουργία σας δίνει την δυνατότητα να αλλάξετε την γωνία θέασης ανάλογα με το θέμα της φωτογράφισής σας.

● Το εστιακό μήκος είναι ισοδύναμο σε 35mm φορμά και τα καταγεγραμμένα pixels έχουν αναλογία απεικόνισης 3:2.

Αιχμαλωτίστε ονειρικές εικόνες με πολλαπλή έκθεση

Δεν υπάρχει πλέον περιορισμός στο καρέ για σύνθεση φωτογραφίας. Τα αποτελέσματα της σύνθεσης μπορούν να προβληθούν σε μία διάφανη οθόνη ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τη σύνθεση ενώ βάζετε από πάνω άλλο καρέ. Μπορείτε να αλλάξετε την παράμετρο της έκθεσης, να πραγματοποιήσετε λήψη ξανά και ξανά και να ολοκληρώσετε τις λήψεις για κάθε εικόνα ώστε να δημιουργήσετε ακριβώς τον τύπο φωτογραφίας που έχετε στο μυαλό σας.

* Η αντιστάθμιση έκθεσης, η ταχύτητα ISO, η ταχύτητα διαφράγματος και κλείστρου μπορούν να ρυθμιστούν βάση της έκθεσης που έχει ορισθεί για το πρώτο καρέ. Η ισορροπία λευκού δεν μπορεί να αλλάξει.
 

1/250 sec., F4.0, ISO100, EV -0.3, WB: Multi Auto White Balance

1/320 sec., F4.5, ISO400, EV 0.0, WB: Multi Auto White Balance

Ενσωματωμένο φίλτρο ND που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί

Αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φίλτρο ND το οποίο παρέχει 2 βήματα έκθεσης. Απλά αλλάξτε τις ρυθμίσεις για το defocus στο background ακόμη και σε φωτεινές τοποθεσίες σε μέγιστο διάφραγμα και εκφράστε την κίνηση του θέματος με μικρή ταχύτητα κλείστρου για μια πλούσια ποικιλία φωτογραφικών εκφράσεων.

Επιλογή Highlight-weighted προστίθεται στα metering modes

Επιπρόσθετα με τα [Multi-segment], [Center-weighted], και [Spot], [Highlight-weighted] είναι πλέον διαθέσιμο ως μέθοδος metering. Το [Highlight-weighted] βοηθά στο να κρατά την έκθεση σταθερή, καταστέλλοντας πολύ φωτεινά σημάδια σε θέματα που φωτίζονται από προβολείς και σε θέματα με μεγάλο κοντράστ.

Λήψη με highlight-weighted metering

1/4 sec., F5.6, ISO100, EV -0.3, WB: Multi Auto White Balance

1/2500 sec., F2.8, ISO100, EV -1.0, WB: Daylight

 
Απολαύστε τo φινίρισμα της εικόνας χάρη στην επεξεργασία αρχείων RAW χωρίς τη χρήση υπολογιστή

Δεδομένα σε φορμά RAW μπορούν να επεξεργαστούν μέσα στην κάμερα και να αποθηκευτούν ως αρχεία JPEG. Φτιάξτε την εικόνα ακριβώς όπως την θέλετε χρησιμοποιώντας μόνο την κάμερά σας, προσαρμόζοντας τα pixels, τις αναλογίες, την ισορροπία λευκού, το Image Control και την ευαισθησία.

ΝΕΟ
Αυτόματος συγχρονισμός P-TTL flash για ευέλικτο φωτισμό

Εξωτερικό φλας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτογράφιση σε πλήρη ταχύτητα συγχρονισμού.
Το προαιρετικό αυτόματο φλας PENTAX P-TTL υποστηρίζεται για υψηλής ακρίβειας αυτόματο συγχρονισμό χρησιμοποιώντας pre-flash*. Αυτό καθιστά δυνατή τη χρήση φλας που αναβοσβήνει και συγχρονισμό στο φως της ημέρας για μεγαλύτερη ποικιλία φωτογραφικών εκφράσεων.

*Υποστηριζόμενες μονάδες φλας: auto flash AF540FGZ II, AF360FGZ II, AF540FGZ, AF360FGZ, AF201FG, AF200FG.

With auto flash AF201FG attached

ΝΕΟ
Υπέρ - ευρυγώνια φωτογραφία 21 mm με τον ευρυγώνιο μετατροπέα φακού

Ο νέος ευρυγώνιος μετατροπέας φακού GW-4 (πωλείται χωριστά) είναι συμβατός με την GR III. Όταν τοποθετείται στην κάμερα, η γωνία θέασης αλλάζει σε γωνία περίπου 90 μοιρών (21 mm ισοδύναμο εστιακό μήκος) για εξαιρετικά ευρυγώνιες λήψεις, ενισχυμένη προοπτική και ευρεία γωνία θέασης. Η μείωση κραδασμών υποστηρίζεται σε εστιακό μήκος 21mm.

● Το εστιακό μήκος είναι ισοδύναμο σε φορμά 35 mm. Απαιτείται αντάπτορας φακού GA-1 για την τοποθέτηση του μετατροπέα GW-4.

1/100 sec., F2.8, ISO200, EV 1.0, WB: Multi Auto White Balance

 

 

Eξαιρετική Συνδεσιμότητα και Αξιοπιστία

ΝΕΟ
Ενισχυμένη σύνδεση με smartphone μέσω ασύρματου δικτύου LAN και συμβατότητας Bluetooth®

Αυτό το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ασύρματο LAN. Mε αυτό μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας και να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να μεταφέρετε εικόνες and να ελέγξετε την κάμερα εξ' αποστάσεως. Τεχνολογία Bluetooth® v4.2 υποστηρίζεται επίσης για συνεχή επικοινωνία της κάμερας με άλλη συσκευή. Απολαύστε πολλές βολικές λειτουργίες όπως αυτόματη μεταφορά εικόνων, καταγραφή δεδομένων τοποθεσίας, προβολή των φωτογραφιών της κάμερας στην οθόνη του κινητού σας ακόμη και αν είναι απενεργοποιημένη κ.α.

 
Εύκολη μεταφορά εικόνων και φωτογράφιση εξ΄αποστάσεως με την εφαρμογή [Image Sync]

Οι εικόνες στην κάμερα μπορούν να μεταφερθούν σε κάποια άλλη συσκευή μέσω της εφαρμογής [Image Sync]. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία καθίσταται εύκολος ο έλεγχος των φωτογραφιών και η κοινοποίησή τους στα social media. Μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε λήψεις εξ 'αποστάσεως από την συσκευή σας.

● Η εφαρμογή [Image Sync] είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store (για iOS) και στο Google Play™ (για Android™).
● Συμβατή έκδοση θα είναι διαθέσιμη σύντομα.

ΝΕΟ
Outdoor View Setting για αυξημένη ορατότητα και φωτεινότητα που προσαρμόζεται στο περιβάλλον σας

Αυτό το μοντέλο διαθέτει τη λειτουργία Outdoor View Setting που προσφέρει βέλτιστη ορατότητα είτε σε φωτεινές υπαίθριες τοποθεσίες ή σε σκοτεινό περιβάλλον. Μπορείτε να διευρύνετε το εύρος ρύθμισης φωτεινότητας στην οθόνη πέραν από τις βασικές της δυνατότητες και να κάνετε γρήγορες επιλογές για μία ευρεία γκάμα περιπτώσεων.

Πώς φαίνεται η οθόνη σε μια ηλιόλουστη μέρα

 

Οι φωτογραφίες μπορούν να συγκριθούν με την μετακίνηση της μπάρας.
*Η εικόνα της οθόνης είναι μόνο για επεξηγηματικό σκοπό.

 
Κατασκευή από κράμα μαγνησίου για ανθεκτικότητα και στιβαρότητα

Χρειάζεστε αξιοπιστία από ένα εργαλείο που έχετε πάντα μαζί σας. Το σώμα από κράμα μαγνησίου υιοθετείται χάρη στις ελαφριές και ανθεκτικές του ιδιότητες.

ΝΕΟ 
Καθαρισμός με υπερηχητικά κύματα που κρατά τον αισθητήρα πάντα καθαρό

Τα οπτικά στοιχεία στο μπροστινό μέρος του αισθητήρα δονούνται με υπερηχητικά κύματα για να απομακρύνονται οι βρομιές και οι σκόνες. Αυτή η λειτουργία αποτρέπει τη σκόνη και τα άλλα σωματίδια από να φαίνονται στις φωτογραφίες σας.

Ενσωματωμένη μνήμη 2 GB για αποθήκευση φωτογραφιών όταν τη χρειάζεστε περισσότερο

Η κάμερα από μόνη της μπορεί να αποθηκεύσει περίπου 140 φωτογραφίες (JPEG: L, 3:2) σε στιγμές που η κάρτα μνήμης σας παρουσιάσει πρόβλημα ή δεν έχει αρκετό χώρο. Οι αποθηκευμένες φωτογραφίες μπορούν να αντιγραφούν σε κάρτα μνήμης δια μιας.

● Φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης δεν μπορούν να αντιγραφούν στην εσωτερική μνήμη της κάμερας.

Εξαιρετική συνδεσιμότητα με εξωτερικές συσκευές χάρη στο USB Type-C

Το μοντέλο διαθέτη διεπαφή USB Type-C. Όχι μόνο μπορείτε να συνδέσετε την κάμερα με το PC για φόρτιση και μεταφορά αρχείων, αλλά επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να συνδέσετε την κάμερα με συμβατή TV ή άλλη οθόνη για αναπαραγωγή*.
*Ανάλογα με την συσκευή, μπορεί να χρειαστεί αντάπτορας USB Type-C -HDMI.

Αξεσουάρ 

Στην κορυφή