GR II - Περιγραφή

GR II Silver Edition

Η ειδική έκδοση της GR II, που γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυση της RICOHGR II Premium Kit - επετειακό πακέτο που γιορτάζει 
το 10 έτος της κυκλοφορίας της GR DIGITAL


Μία μοναδική ευκαιρία να ζήσετε την απόλυτη GR


                 

Εξαιρετική ποιότητα εικόνας: η ουσία της σειράς GR

1/60 Sec., F2.8, ISO100, EV-0.3, WB : Auto

Φακός GR για υψηλής ποιότητας αναπαραγωγή εικόνας 

Αναπτύχθηκε με την επιδίωξη της υψηλής ποιότητας της εικόνας, ο φακός 18,3mm (ισοδύναμο με 28mm σε φορμά φιλμ 35mm) με διάφραγμα F2.8 παρέχει την καλύτερη απόδοση στην ιστορία της GR. Η περίφημη σχεδίαση του φακού ενσωματώνει δύο ασφαιρικά οπτικά στοιχεία υψηλής ακρίβειας και διάθλασης, ένα στοιχείο χαμηλής διασποράς τοποθετήθηκε για την μείωση στο ελάχιστο των χρωματικών εκτροπών ενώ εγγυάται την μέγιστη απόδοση ακόμα και στα άκρα της εικόνας. Ο χρήστης μπορεί να απολαύσει την γοητεία του φακού της GR χάρη στην απόδοση της εικόνας στο μέγιστο διάφραγμα F2.8 ακόμη και κόντρα στο φως. Οι εννιά λεπίδες διαφράγματος δημιουργούν την αληθινή αίσθηση του βάθους πεδίου και ενός φυσικού bokeh.  


Ο μεγάλος αισθητήρας εικόνας CMOS αποτυπώνει όλες τις λεπτομέρειες

GR ENGINE V προσφ'ερει ανώτερη δύναμη επεξεργασίας εικόνας

Η GR II διαθέτει μεγάλη περιοχή απεικόνισης και υψηλό δυναμικό εύρος στον αισθητήρα εικόνας APS-C CMOS με περ. 16,2 ενεργά megapixel. Διαθέτει επίσης ανώτερα χαρακτηριστικά στην υψηλή ευαισθησία και στην απόδοσης του χαμηλού θορύβου στα υψηλά ISO καθιστούν δυνατή την λήψη στα 3200 ISΟ (με ανώτατο όριο τα ISO 25600). Με την εξάλειψη του φίλτρου anti-aliasing με σκοπό την ενίσχυση της ανάλυσης η μηχανή αποτυπώνει εικόνες υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας σε όλη την εικόνα. Με αμοιβαία βελτιστοποίηση του αισθητήρα και του φακού η μηχανή επιτυγχάνει ένα λεπτό και ελαφρύ σώμα που κληρονομείται από την σειρά GR.   

Η υψηλής απόδοσης GR ENGINE V μηχανή απεικόνισης υψηλής απόδοσης εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις επιδόσεις του αισθητήρα εικόνας CMOS και του φακού GR. Με την τελειοποίηση του προγράμματος μείωσης του θορύβου στις υψηλές ευαισθησίες βελτιώθηκε η ανάλυση και η αντίθεση των εικόνων ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον θόρυβο. Με τον επαναπρογραμματισμό του αλγορίθμου της αυτόματης ισορροπίας του λευκού (AWB) εξασφαλίζει τον ακριβή έλεγχο της ισορροπίας σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού. Η νέα λειτουργία CTE (Ενίσχυση Θερμοκρασία Χρώματος) επιτρέπει το τονισμό του κυρίαρχου χρώματος της εικόνας με σκοπό να δημιουργεί πιο δυνατές εικόνες. 


Ενσωματωμένο Wi-Fi και NFC

Εύκολη σύνδεση Wi-Fi και NFC
Απομακρυσμένα γυρίσματα με την χρήση ειδικής εφαρμογής
Διαμοιρασμός και επεξεργασία εικόνας


Σχεδιασμός με την υπογραφή της GR

Εξαιρετικά συμπαγές σώμα μαγνησίου
Άμεση απόκριση για γρήγορες λήψεις


Εξαιρετική ποιότητα εικόνας

Διάσημος φακός GR18.3mmF2.8
Αισθητήρας εικόναςAPS-C με μηχανή επεξεργασίας GR ENGINE V

Ανταποκρίνεται σαν να είναι κομμάτι του εαυτού σας

1/1000 Sec., F2.8, ISO100, EV0.0, WB : Auto


Ανταποκρίνεται άμεσα σε κάθε ευκαιρία λήψης

Ακαριαία αυτόματη εστίαση για γρήγορες και ακριβής λήψεις.

Η GR II είναι πλήρως προγραμματισμένη για να σας δώσει την πιο γρήγορη απόκριση εξαιτίας της πολύ σύντομης εκκίνησης, της υψηλής ταχύτητας αυτόματης εστίασης χάρη στην βελτιστοποίηση του μηχανισμού της κίνησης του φακού και του αλγορίθμου του AF με ελάχιστη καθυστέρηση στην απελευθέρωση του κλείστρου. Διαθέτει επίσης την επιλογή Full Press Snap που δίνει την δυνατότητα λήψης εικόνας με προκαθορισμένη απόσταση εστίασης με το πάτημα του κλείστρου. Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα της μνήμης buffer η συνεχή λήψη είναι δυνατή ακόμη και σε μορφή RAW.   

* [ON], [OFF] μπορεί να επιλέξετε. Διατίθεται μόνο όταν η επιλογή [Focus] είναι ρυθμισμένο στο [Multi AF], [Spot AF] ή [Pinpoint AF].

Κατά την διάρκεια της λήψης, η λειτουργία εναλλαγής του μοχλού AF (για συνεχή AF και AE / AF) σας επιτρέπει την επιλογή μεταξύ των λειτουργιών αυτόματης εστίασης σε μία μόνο λήψη ή  να χρησιμοποιείται το κουμπί της αυτόματης εστίασης για συνεχή αυτόματη εστίαση στην λειτουργία (Continuous AF) ή κλειδώστε την την αυτόματη εστίαση με το κουμπί AE / AF και κατόπιν ορίστε την έκθεση πατώντας το κουμπί του κλείστρου κατά το ήμισυ. Οι εναλλαγές της έκθεσης της GR II ανταποκρίνονται άμεσα ανάλογα το θέμα.


GR II DIGITAL IV

GR II

 

Χρόνος ενεργοποίησης

1.7 Δευτ.

1.0 Δευτ.

Χρόνος απενεργοποίησης

2.2 Δευτ.

1.0 Δευτ.

AF (normal)

0.3 Δευτ.

0.2 Δευτ.

AF (macro)

0.8 Δευτ.

0.4 Δευτ.

Διαδοχικές λήψεις

1.5 Καρέ/Δευτ.

4.0 Καρέ/Δευτ.

*Οι διαδοχικές λήψεις δεν επιβραδύνονται
*Πιθανά 4 καρέ/δευτ ακόμη και για RAW


Λεπτομερής 3.0″, 1.23 εκατ κουκίδες LCD οθόνη

Το κουμπί προεπισκόπησης της θέασης σας επιτρέπει να ελέγχεται την φωτογραφία πριν από την λήψη.

Η GR II διαθέτει μία υψηλής ευκρίνειας οθόνη LCD με ρύθμιση της φωτεινότητας και των χαρακτήρων της γραμματοσειράς καθώς και λεπτομερή και έγχρωμα γραφικά για καλύτερη ορατότητα. Το προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης προστατεύει από τις δύσκολες συνθήκες.

Το κουμπί προεπισκόπησης της προθέασης (χρησιμοποιείται επίσης ως κουμπί Wi-Fi) βρίσκεται στην πλαϊνή πλευρά του σώματος. Με αυτό το κουμπί μπορείτε να ελέγξετε το βάθος πεδίου πριν από την λήψη. Επίσης η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κουμπί Fn3.


Λειτουργίες (Focus Assist και Move Target) για καλύτερη εστίαση .

Εξοπλισμένη με ηλεκτρονικό επίπεδο

Με αυτές τις δύο λειτουργίες μπορείτε να καθορίσετε το τμήμα του θέματος που θα κλειδώσει η εστίαση. Μπορείτε επίσης να μεγενθύνεταθ το σημείο για να επικεντρωθείτε με μεγαλύτερη ακρίβεια στο θέμα.  

Η κάμερα είναι εξοπλισμένη με ένα ενσωματωμένο ηλεκτρονικό επίπεδο. Με αυτή τη λειτουργία μπορείτε να ελέγξετε την κλίση της κάμερας στο οριζόντιο και στο κάθετο επίπεδο ενώ φωτογραφίζετε. Το επίπεδο εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης διευκολύνοντας τις λήψεις.

Βάλτε την προσωπικότητά σας στις φωτογραφίες

Ευρεία γκάμα εφέ για πιο δημιουργική έκφραση

Τα νέα εφέ επεκτείνουν την δημιουργικότητα: HDR Tone, Clarity, Brilliance, Vibrant, Bright και Portrait. Το κουμπί εφέ (Effects) στην πλαϊνή πλευρά του σώματος σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την λειτουργία. Τα αποτελέσματα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν και κατά την διάρκεια της επεξεργασίας των εικόνων RAW στην μηχανή.

1. Clarity 2. Bleach Bypass 3. Brilliance 4. Hi-Contrast B&W 5. HDR Tone 6. Vibrant 7. Cross Process 8. Retro 9. Slight


Παρέχει εξελιγμένες λύσεις ασύρματου φωτισμού

Υψηλής ποιότητας βίντεο Full HD, ιδανικό για απαιτητικούς κινηματογραφιστές

Το ενσωματωμένο φλας της GR II μπορεί να πυροδοτήσει ασύρματα ένα εξωτερικό φλας βασισμένο στις μετρήσεις της έκθεσης TTL. Ο έλεγχος του φωτισμού του εξωτερικού φλας μπορεί να γίνει ώστε να μαλακώσετε τον φωτισμό και τις σκιές σε ένα θέμα

* Συμβατά φλας με την λειτουργία είναι τα: AF540FGZ II, AF360FGZ II, AF540FGZ and AF360FGZ. Η GR II δεν υποστηρίζει την λήψη με αυτές τις μονάδες φλας τοποθετημένες στο θερμό πέδιλο της μηχανής.

Η GR II καταγράφει αρχεία υψηλής ποιότητας Full HD με όμορφο bokeh χάρη στον φακό GR και τον μεγάλο αισθητήρα CMOS σε μορφή εγγραφής H-264. Εκτός από την ταχύτερη λειτουργία AF, Μπορείτε να ρυθμίσετε την αντιστάθμιση της έκθεσης κατά την διάρκεια του βίντεο διευρύνοντας έτσι την δημιουργικότητα.


Φίλτρο ND με διακόπτη ON/OFF/AUTO 

Η λειτουργία (Interval Composite) αποτυπώνει την κίνηση του φεγγαριού και τών άστρων

H GR διαθέτει ένα ενσωματωμένο φίλτρο ND (ουδέτερης πυκνότητας) που μπορεί να ενεργοποιηθεί από το ανοιχτό διάφραγμα F2.8. Σας δίνει την δυνατότητα να ελέγξετε την ποσότητα του εισερχόμενου φωτός χρησιμοποιώντας πιο αργές ταχύτητες κλείστρου σε μία φωτεινή σκηνή   

Η δημοφιλής λειτουργία Interval Composite έχει ανανεωθεί με σκοπό να επιτρέψει τον έλεγχο των ρυθμίσεων για την δημιουργία εντυπωσιακών φωτογραφιών του ουρανού. Μπορείτε να αποθηκεύσετε την εικόνα σε αρχείο RAW.


35mm/47mm λειτουργία crop που διευρύνουν τις επιλογές

21mm ευρυγώνιος φακός μετατροπής που προσφέρει ευρύτερο πεδίο

Η λειτουργία Crop* σας επιτρέπει να αποτυπώσετε εικόνες σε οπτική γωνία 35mm ή 47mm (σε φορμά φιλμ 35mm). Αυτή η δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις οπτικές γωνίες, σας ανοίγει το δημιουργικό φάσμα.

* Το μέγεθος της εικόνας περιορίζεται σε M όταν χρησιμοποιείται την λειτουργία Crop 35mm ή S όταν χρησιμοποιείτε την λειτουργία Crop 47mm.

O υψηλής απόδοσης ευρυγώνιος φακός μετατροπής αναπτύχθηκε αποκλειστικά για να δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες στην GR II.

* Το προαιρετικό αξεσουάρ GH-3 Lens Hood & Adapter της Ricoh είναι υποχρεωτικό για την τοποθέτηση του φακού.


Η λειτουργία macro επιτρέπει κοντινές λήψεις 10 εκατοστά

Επεξεργασία των εικόνων RAW μέσα στην μηχανή χωρίς την ανάγκη PC

Στις λήψεις macro η GR II αποδίδει ευκρινείς εικόνες καθώς και όμορφο bokeh ακόμη και στο μέγιστο διάφραγμα. Η λειτουργία Auto Macro ανιχνεύει την απόσταση από το θέμα και αλλάζει αυτόματα την κατάλληλη λειτουργία.

Μετά την λήψη των εικόνων RAW μπορείτε να εφαρμόσετε μία ποικιλία ρυθμίσεων και εφέ συμπεριλαμβανομένου και του ελέγχου της ισορροπίας του λευκού χρώματος, της διόρθωσης του Moiré και την τελική εξαγωγή του αρχείου σε JPEG. 


Πολλαπλή έκθεση για δημιουργική φωτογραφία.

Η λειτουργία Multi-Exposure μπορεί να συρράψει μέχρι πέντε εικόνες. Είναι δυνατή η ρύθμιση λεπτομερειών όπως η αυτόματη προσαρμογή της έκθεσης των εικόνων σώζοντας κάθε εικόνα πριν την από την συγχώνευση. 

Πλήρης λειτουργία Auto Bracketing.

Δεν είναι μόνο το χαρακτηριστικό της λειτουργίας Auto Bracketing στην έκθεση αλλά είναι διαθέσιμο και για διάφορες λειτουργίες όπως η ισορροπία του λευκού, τα εφέ, η διόρθωση του δυναμικού εύρους και η αντίθεση.

Εφέ Bracketing

Standard

High Contrast B&W

Bleach Bypass

Ισορροπία λευκού χρώματος Bracketing

Multi-P AUTO

Outdoors

Cool White Fl.

Το ενσωματωμένο Wi-Fi κάνει τον χειρισμό πιο ευέλικτο 

Σύνδεση με ασύρματες συσκευές.GR Remote εφαρμογή που επιτρέπει να ελέγχετε την κάμερα από μία φορητή συσκευή

Στείλτε τις φωτογραφίες χωρίς κόπο στην εφαρμογή Image Sync 

Χρήση των εικόνων σε ένα smartphone   Χρήση των εικόνων σε ένα tablet. Σύνθετη εικόνα

Η εφαρμογή GR Remote έχει αναπτυχθεί αποκλειστικά για την GR II. Αυτή η διαδικτυακή εφαρμογή επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχο όλων των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής από ένα smartphone ή το tablet. Οι λήψεις macro, selfies και τα νυχτερινά timelapse γίνονται τώρα από το κινητό ή το tablet σας. Επίσης μπορούν ασύρματα να προσαρμοστούν οι τιμές της ευαισθησίας και οι ρυθμίσεις της λειτουργίας του AF. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να δεχτεί τις προσωπικές ρυθμίσεις μέσω της εφαρμογής GR Remote. Η εφαρμογή GR Remote διατίθεται δωρεάν μέσω της ειδικής ιστοσελίδας.

Η εφαρμογή Image Sync* για smartphones και tablets προσφέρει την μεταφορά και την προεπισκόπηση επιλεγμένων εικόνων καθώς και την ανάρτηση τους  σε κοινωνικά δίκτυα.

* Διαθέσιμη δωρεάν από το App Store (iOS) και το Google Play™(Android™. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποστηριζόμενες εκδόσεις του λειτουργικού επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ricoh Imaging ή επικοινωνήστε με ένα κέντρο εξυπηρέτησης πελατών.


* Υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες της GR εκτός από την ενεργοποίηση της και την λειτουργία του ενσωματωμένου φλας.

* Υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης: GoogleChrome™ και Safari. (Ιούνιος 2015.) Οι λειτουργίες δεν είναι συμβατές με όλες τις συσκευές. Για τις πρόσφατες πληροφορίες υποστήριξης επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ricoh Imaging ή επικοινωνήστε με ένα κέντρο εξυπηρέτησης πελατών. 

* Υποστηριζόμενες γλώσσες: Αγγλική μόνο.

Η  λειτουργία NFC καθιστά εύκολη την επικοινωνία με ένα smartphone

H GR II είναι συμβατή με την τεχνολογία NFC (Near Field Communication) για εύκολη αντιστοίχιση των δύο συσκευών. Απλά αγγίζοντας την GR II με μία συσκευή Android Επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία τους. 
*Υποστηρίζεται η εφαρμογή Image SyncΣχεδιασμός με την υπογραφή της σειράς GR

Δεν απαιτείται φορτιστής μπαταρίας

O σχεδιασμός της GR μαζί με την ύπαρξη του μεγάλου αισθητήρα διατηρούνται ενώ τώρα υποστηρίζει και την λειτουργία Wi-Fi. Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο  από ελαφρύ κράμα μαγνησίου που εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία για τους απαιτητικούς χρήστες.

Η σύνδεση της GR II με μία τροφοδοσία μέσω του παρεχόμενου USB καλωδίου επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας χωρίς να την αφαιρέσετε από την μηχανή.

* Η φόρτιση της μπαταρίας με προαιρετικό φορτιστή είναι δυνατή.

Το προηγμένο λογισμικό επεξεργασίας RAW αρχείων Digital Camera Utility 5 περιλαμβάνεται 

Αυτό το παρεχόμενο λογισμικό της μηχανής επιτρέπει την μετατροπή των αρχείων RAW σε JPEG ή TIFF. Μαζί με το πρόγραμμα SILKYPIX® παρέχει υψηλής ποιότητας επεξεργασία.

Στην κορυφή