Η RICOH IMAGING κέρδισε 3 σημαντικά βραβεία 2015 TIPA Photo & Imaging Awards
Η RICOH IMAGING Ελλάδος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τα μέλη της ένωσης Technical Image Press Association (TIPA) ψήφισαν 3 προϊόντα της Ricoh Imaging ως κορυφαία στην κατηγορία τους για το έτος 2015:

  • Pentax K-S2: BEST DSLR ADVANCED
  • Pentax 645Z : BEST MEDIUM FORMAT CAMERA
  • Ricoh WG-M1: BEST ACTIONCAM
BEST DSLR ADVANCED Pentax K-S2

Η PENTAX K-S2 είναι μία εξαιρετική επιλογή για τους ενθουσιώδης φωτογράφους καθώς διαθέτει έναν αισθητήρα CMOS 20MP χωρίς (low pass) φίλτρο. Διαθέτει ανθεκτικό σώμα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την σκόνη και πεντάπρισμα με κάλυψη 100% του οπτικού πεδίου. Είναι η πρώτη PENTAX με αρθρωτή οθόνη LCD (3 ιντσών 921.000 κουκίδων). Το συμπαγές σώμα ενσωματώνει ένα μηχανισμό μείωσης των κραδασμών (SR) και μπορεί να δεχτεί όλους τους νέους αλλά και πολλούς παλαιότερους φακούς της PENTAX. Η ταχύτητα κλείστρου στην K-S2 φτάνει τα 1/6000 του δευτερολέπτου και ο αριθμός συνεχόμενων λήψεων περίπου 5 ανά δευτερόλεπτο. Άλλες δημιουργικές λειτουργίες είναι η πολλαπλή έκθεση, η δημιουργία timelapse, η προηγμένη λειτουργία HDR, το Full HD βίντεο και το ενσωματωμένο Wi-fi με ειδική εφαρμογή για ασύρματη επικοινωνία με tablets και smartphones.

BEST MEDIUM FORMAT CAMERA: Pentax 645Z

Με μία περιοχή απεικόνισης 43,8 x 32,8 χιλιοστά, ο αισθητήρας CMOS 51,4 MP είναι περίπου 1,7 φορές μεγαλύτερο από τους αισθητήρες των Full Frame DSLR. Η φωτογραφική μηχανή προσφέρει αριθμό συνεχόμενων λήψεων περίπου 3 ανά δευτερόλεπτο και για 10 συνεχόμενες εικόνες RAW ή 30 JPEG. Η ανακλινόμενη οθόνη LCD 3,2 ιντσών και 1.037.000 κουκίδων RGB έχει κατασκευαστεί για να περιορίζει την αντανάκλαση μέσω μίας ειδικής επίστρωσης. Ενσωματώνει επίσης ένα μεγάλο και φωτεινό οφθαλμοσκόπιο. Το σύστημα αυτόματης εστίασης διαθέτει 27 σημεία από τα οποία τα 25 είναι σε σχήμα σταυρού που μπορεί να συνδυαστεί με την λειτουργία Live view και να μεγενθύνει την εικόνα για ακριβή εστίαση. Η ευαισθησία μπορεί να φτάσει στον απίστευτο αριθμό των 204.800 ISO.

BEST ACTIONCAM: Ricoh WG-M1

Σε αυτό το κομμάτι της αγοράς που συνεχίζει να αυξάνεται η Ricoh WG-M1 προσφέρει μοναδική σχεδίαση και είναι αδιάβροχη στα 9,75 μέτρα χωρίς προστατευτικό περίβλημα και είναι ανθεκτική από πτώση 1,8 μέτρων και σε θερμοκρασίες -10° C. Η κάμερα διαθέτει μεγάλα κουμπιά ελέγχου και οθόνη LCD 1,5 ίντσας. Ο αισθητήρας 14MP μπορεί να καταγράψει Full HD βίντεο και ταχύτητα συνεχών λήψεων έως 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο, μέσω του εξαιρετικά ευρυγώνιου φακού της. Για να βοηθήσει τους χρήστες για άμεση δράση η κάμερα έρχεται εξοπλισμένη με έναν ιμάντα μεταφοράς και ένα αξεσουάρ για να στερεώσετε την κάμερα σε διαφορετικές επιφάνειες. Προαιρετικά αξεσουάρ επεκτείνουν την χρηστικότητα της κάμερας μέσω ενός ιμάντα για τοποθέτηση στον καρπό ή το κράνος και άλλα.
Στην κορυφή