HD PENTAX-D FA* 50mm F1.4 SDM AW - Overview

 • DFA50_wo_hood.jpg
 • DFA50_1.4.jpg
 • Motor.jpg
 • DFA_star_badge_1.jpg
logo_d-fa-s.gif

 • Νέας γενιάς φακός Star
 • Φακός Standard 50mm
 • Φωτεινός φακός με διάφραγμα F1.4 για τέλειο εφέ bokeh
 • Επίστρωση HD για βελτιστοποίηση της μετάδοσης του φωτός και ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων
 • Ανθεκτική κατασκευή για αντοχή ενάντια στην υγρασία και τη σκόνη
 • Αθόρυβο και γρήγορο μοτέρ απευθείας μετάδοσης κίνησης (SDM) για φωτογράφιση κινούμενων θεμάτων
 • Στρογγυλεμένο διάφραγμα για όμορφο εφέ Bokeh
 • Σύστημα Quick-shift Focus για στιγμιαία αλλαγή από τη λειτουργία AF σε λειτουργία MF με απλή περιστροφή του δακτυλίου εστίασης

ΠεριγραφήΔιαβάστε περισσότερα

Φακός υψηλής απόδοσης, νέας γενιάς, της σειράς Star που παρέχει εξαιρετική ισχύ απεικόνισης και ανάλυσης

 

Αυτός ο standard φακός με το μεγάλο διάφραγμα είναι το νεότερο μοντέλο της φημισμένης σειράς PENTAX Star (★) — της οποίας η γκάμα προσφέρει την καλύτερη απόδοση απεικόνισης από όλους τους φακούς της PENTAX που προορίζονται για χρήση με τις κάμερες της σειράς Κ. Ο φακός παρέχει θαυμάσια ισχύ απεικόνισης που διασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα ανάλυσης από το κέντρο μέχρι τις άκρες του πεδίου εικόνας, ακόμη και με ανοιχτό διάφραγμα.  Χάρη στις πρωτότυπες τεχνολογίες επίστρωσης - συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίστρωσης Aero Bright Coating II που διασφαλίζει εξαιρετικά μικρή ανακλαστικότητα και της υψηλής ποιότητας επίστρωσης HD, — παράγονται ξεκάθαρες εικόνες με υψηλό κοντράστ, χωρίς προβλήματα τύπου flare ή ghost. To σώμα του φακού είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία κάτι που καθιστά τον φακό εξαιρετικά στιβαρό και αξιόπιστο σε υπαίθριες φωτογραφίσεις.

 

Σημείωση:
Αυτός ο φακός διαθέτει την βάση KAF4 που είναι συμβατή με το σύστημα ηλεκτρομαγνητικού ελέγχου διαφράγματος. Συμβατές κάμερες με αυτό το σύστημα είναι οι ακόλουθες:  K-1 Mark II, K-1, K-3 II, KP, K-70, K-3, K-S2, K-S1 και K-50. Για τις K-1, K-3 II, K-3, K-S2, K-S1 και K-50, το λογισμικό της κάμερας πρέπει να αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη έκδοση.
Αν ο φακός συνδεθεί με κάμερα χωρίς το κατάλληλο λογισμικό, ο μηχανισμός ελέγχου διαφράγματος καθίσταται ανενεργός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτευχθεί σωστή έκθεση.

 

 

Black

Συμπεριλαμβανόμενα Αξεσουάρ: Παρασολέιγ PH-RBB72, Κάλυμμα φακού O-LC72, Κάλυμμα βάσης K, Θήκη φακού S100-140

Glossary (please link accordingly)

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Νέας γενιάς, υψηλής απόδοσης φακός της σειράς Star με μεγάλο μέγιστο διάφραγμα F1.4

Αυτός ο φακός σχεδιάστηκε ως μοντέλο νέας γενιάς της σειράς φακών υψηλής απόδοσης Star — μια γκάμα που παράγει ξεκάθαρες εικόνες, υψηλού κοντράστ με ευκρίνεια απ' άκρη σ' άκρη, ενώ περιορίζει ποικίλες εκτροπές στο ελάχιστο. Μετά τη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας στα πρότυπα της σειράς Star, η PENTAX σχεδίασε αυτό τον φακό για να διασφαλίσει βελτιωμένη ανάλυση και με σκοπό να χρησιμοποιηθεί με πιο προηγμένες κάμερες νέας γενιάς. Παρέχει εξαιρετικά υψηλή ισχύ απεικόνισης ακόμα και με ανοιχτό διάφραγμα, όμορφο εφέ bokeh (defocus) και εκπληκτική σαφήνεια σε κοντινές αποστάσεις. Σχεδιασμένο ως το πρώτο μοντέλο της νέας γενιάς φακών της σειράς Star, αυτός ο standard φακός διαθέτει ένα πολύ μεγάλο μέγιστο διάφραγμα F1.4, χρήσιμο για ποικίλα θέματα σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η λήψη πορτρέτων με εφέ bokeh και η φωτογράφιση χωρίς τη βοήθεια τριπόδου σε εσωτερικό χώρο.

Προηγμένη Οπτική Τεχνολογία

Στο φακό εφαρμόζεται η επικάλυψη της PENTAX, Aero Bright Coating II* —  κατασκευή μεμβράνης με διαδικασία βασισμένη στη νανοτεχνολογία για εξαιρετικά χαμηλή διαθλαστικότητα. Συνδυάζοντας αυτή την προηγμένη επικάλυψη με την υψηλής ποιότητας επικάλυψη HD πολλαπλών στρώσεων** — η οποία μειώνει την μέση διαθλαστικότητα στο ορατό φάσμα σε λιγότερο από 50% σε σχέση με τις συμβατικές επικαλύψεις πολλαπλών στρώσεων  — ο φακός μειώνει αποτελεσματικά τις εικόνες flare και ghost στο ελάχιστο ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού όπως στην περίπτωση οπίσθιου φωτισμού. Ενσωματώνοντας τρία στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (SLD) και ένα ασφαιρικό στοιχείο στα οπτικά μέρη, αντισταθμίζονται αποτελεσματικά οι χρωματικές και οι σφαιρικές εκτροπές ενώ παράγονται φωτεινές εικόνες υψηλού κοντράστ με ευκρίνεια απ' άκρη σ' άκρη. Εφόσον μειώνει τις παραμορφώσεις ακόμη και σε απόσταση εστίασης ενός μέτρου, παράγει ξεκάθαρες εικόνες χωρίς παραμορφώσεις σε ολόκληρο το φάσμα εστίασης, από την ελάχιστη απόσταση μέχρι το άπειρο.

 

*Πρωτότυπη προηγμένη τεχνολογία της PENTAX βασισμένη στη νανοτεχνολογία. Εφαρμόζεται μια στρώση από silica aerogel με ομοιόμορφη πορώδη δομή πάνω από μία στρώση πολλαπλών επικαλύψεων για να μειωθούν οι αντανακλάσεις σε ένα ευρύ φάσμα μηκών κύματος και να παραχθούν εικόνες υψηλής ποιότητας με σαφήνεια.
**HD = High Definition (υψηλής ευκρίνειας).

Κατασκευή ανθεκτική στη σκόνη και τις καιρικές συνθήκες

Σχεδιασμένο ως μοντέλο παντός καιρού AW (all weather) αυτός ο φακός διαθέτει αξιόπιστη αντοχή ενάντια στη σκόνη και την υγρασία χάρη στα οκτώ στεγανά σημεία που αποτρέπουν την εισχώρηση του νερού και της σκόνης στο εσωτερικό του φακού. Όταν συνδυάζεται με κάποιο σώμα κάμερας DSLR της PENTAX ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, σχηματίζει ένα στιβαρό και αξιόπιστο σύστημα απεικόνισης που αποδίδει τέλεια σε δύσκολες συνθήκες φωτογράφισης — ακόμη και κάτω από βροχή ή ομίχλη ή σε τοποθεσίες επιρρεπείς σε πιτσιλίσματα της κάμερας.

Νέο μοτέρ υπερηχητικών κυμάτων SDM σε σχήμα δακτυλίου 

Αυτός ο φακός διαθέτει ένα νεοαναπτυχθέν μοτέρ SDM (Supersonic Direct-drive Motor) σε σχήμα δακτυλίου, το οποίο παράγει μέχρι και 7.5 φορές τη ροπή ενός συμβατικού μοτέρ SDM. Χάρη σε αυτή την τεράστια κινητήρια δύναμη, ο φακός διασφαλίζει ομαλή και γρήγορη μετατόπιση του πίσω μέρους του φακού κατά τη διαδικασία εστίασης.

SMD Μοτέρ υπερήχων σε σχήμα δακτυλίου 

Λοιπά Χαρακτηριστικά

1. Στρογγυλό διάφραγμα εννέα λεπίδων για παραγωγή φυσικού και όμορφου εφέ bokeh (defocus) με διάφραγμα μέχρι F2.8 και ταυτόχρονη μείωση της εμφάνισης ραβδώσεων από τις πηγές φωτισμού
2. Eλάχιστη απόσταση εστίασης 40 εκατοστά, αποτελεσματική στη λήψη εικόνων με bokeh
3. Ηλεκτρομαγνητικός μηχανισμός ελέγχου διαφράγματος,* για έλεγχο έκθεσης με υψηλή ακρίβεια κατά την καταγραφή βίντεο
4. Επίστρωση SP (Super Protect) για να διατηρείται η μπροστινή επιφάνεια καθαρή από σκόνες και σημάδια

* Αυτός ο μηχανισμός είναι συμβατός όταν ο φακός χρησιμοποιείται με τις κάμερες :  K-1 Mark II, K-1, K-3 II, KP, K-70, K-3, K-S2 ή K-S1, K-50.

Στην κορυφή